Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Elena Udrea, refugiat politic în Costa Rica! Lovitură fără precedent dată de fostul ministru

Avocatul Elenei Udrea a anunțat, astăzi, că fosta blondă de la Cotroceni a primit statutul de refugiat politic în Costa Rica.

de Redactia Observator

la 13.04.2018 , 11:42

Elena Udrea, refugiat politic în Costa Rica! Lovitură fără precedent dată de fosta blondă de la Cotroceni

Avocatul Elenei Udrea a anunțat, astăzi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde se judecă recursul în dosarul "Gala Bute", că fosta blondă de la Cotroceni a primit statutul de refugiat politic în Costa Rica.

„Elena Udrea mi-a trimis azi solicitarea de a fi audiata în această cauză prin video conferință sau comisie rogatorie, ea având statutul de refugiat politic în Costa Rica. Din 89 și până în prezent nu cred ca a mai existat situația ca un fost demnitar al statului roman sa primească statutul de refugiat politic într-un stat membru al convențiilor internaționale. 

Elena Udrea are în prezent reședință în Costa Rica iar ea beneficiază de cel mai larg exercițiu al drepturilor prevăzute de statul în care se află”, a declarat avocatul Elenei Udrea.

Articolul continuă după reclamă

Astăzi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, astăzi este ultimul termen de judecată în dosarul "Gala Bute" aflat în stadiul de recurs. În acest dosar, Elena Udrea a fost condamnată în primă instanţă la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu. 

În acelaşi dosar, Rudel Obreja, fost preşedinte al Federaţiei Române de Box, a fost condamnat la cinci ani închisoare cu executare, iar Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, a primit trei ani de închisoare cu executare.

Potrivit DNA, Udrea a coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, şi anume, Lungu, Topoliceanu, Nastasia şi Breazu, au primit, cu ştiinţa sa, sume de bani de la reprezentanţii unor societăţi comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de ministerul pe care inculpata îl conducea.

Anchetatorii spun că sumele obţinute au intrat fie nemijlocit în patrimoniul Elenei Udrea (în numerar ori prin plata unor bunuri şi servicii), fie în patrimoniul unor persoane indicate de aceasta (Organizaţia Bucureşti a PDL şi Rudel Obreja).

Udrea mai este acuzată că a determinat alţi funcţionari din minister să îşi încalce atribuţiile, cu prilejul achiziţiei de servicii de publicitate la 'Gala Bute', prejudiciind bugetul instituţiei şi creând un folos necuvenit pentru Rudel Obreja.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Puneţi în aplicare sfaturile primite de la specialiştii în parenting?
Observator » Evenimente » Elena Udrea, refugiat politic în Costa Rica! Lovitură fără precedent dată de fostul ministru