Antena Meniu Search
x

Foto Lovitură pentru afaceriștii cu metale prețioase din Galați - peste 28 kg de aur au fost confiscate sau indisponibilizate

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu reprezentanți ai ANPC, au verificat mai mulți operatori economici care comercializează metale și pietre prețioase, în județul Galați. Nu mai puțin de 28 de kilograme de aur au fost indisponibilizate sau confiscate.

de Redactia Observator

la 16.12.2021, 16:48

Astfel, în cursul săptămânii trecute, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, au efectuat verificări la 12 societăți comerciale, care desfășoară activități de comercializare a metalelor și a pietrelor prețioase la puncte de lucru, situate în municipiile Galați și Tecuci, a transmis IPJ Galați.

Zeci de kilograme de aur au fost indisponibilizate

În urma controalelor efectuate, au fost descoperite și indisponibilizate 23.357,38 grame de aur și 140 de pietre prețioase, în valoare de peste 6.000.000 de lei și au fost întocmite 4 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută de Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

De asemenea, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, în valoare de 31.500 de lei și a fost dispusă confiscarea a 5.181,94 grame de aur și argint, precum și a 838 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Lovitură pentru afaceriștii cu metale prețioase din Galați - peste 28 kg de aur au fost confiscate sau indisponibilizate