Antena Meniu Search
x

Galerie foto Lucrările la Drumul Expres Craiova-Pitești au fost sistate, după ce s-au descoperit mai multe gropi cu oseminte

Poliţiştii doljeni au anunţat că mai multe gropi cu oseminte au fost descoperite pe şantierul Drumului Expres Craiova – Piteşti de către arheologii care lucrează în zona respectivă.

de Redactia Observator

la 13.06.2021, 17:27

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Pieleşti s-au sesizat duminică, în urma unei postări pe o reţea de socializarea, cu privire la faptul că în comuna Gherceşti, în şantierul organizat pentru drumul expres Craiova-Piteşti au fost descoperite mai multe gropi în care se află osemnite.

„La faţa locului s-au deplasat poliţiştii care au stabilit faptul că pe raza satului Gîrleşti, comuna Gherceşti, a fost descoperit un sit arheologic cu ocazia efectuării lucrărilor la drumul expres Craiova-Piteşti,  fiind efectuate mai multe săpături arheologice de către reprezentanţii Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia în baza autorizaţiei pentru cercetarea arheologică preventivă emisă de Ministerul Culturii”, arată în comunicatul IPJ Dolj. 

Lucrările la Drumul Expres au fost sistate

Poliţiştii au mai precizat că cele mai multe gropi sunt acoperite cu folie de plastic, paza acestora fiind asigurată de către o societate de profil contractată de către societatea care efectuează tronsonul 1 al Drumului Expres.

Momentan lucrarile pe tronsonul menționat au fost sistate, urmând ca arheologii să preia probe din resturile găsite în zona respectivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Lucrările la Drumul Expres Craiova-Pitești au fost sistate, după ce s-au descoperit mai multe gropi cu oseminte