Antena Meniu Search
x

Școlile din București ar putea fi închise. Ludovic Orban nu exclude carantina pe zone din Capitală

Ludovic Orban a anunțat, sâmbătă, că școlile din București se vor închide, iar cursurile vor trece în online, dacă în Capitală se va ajunge o incidență de 3 cazuri COVID-19 la mia de locuitori. Premierul a subliniat că nu exclude carantinarea anumitor zone pentru a opri răspândirea coronavirusului.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 10.10.2020, 20:56

Școlile din București ar putea fi închise Vezi și
  • Ludovic Orban a mai spus că toate școlile din Capitală vor intra în scenariul roșu dacă se depășește rata de infectare de 3 la mie.
  • Bucureștiul a ajuns la o incidență de 2,3 cazuri COVID-19 la mia de locuitori.

”Este reglementat în hotărârea de Guvern. Dacă este depăşită rata de incidenţă de 3 la mie, cazuri cumulate pe ultimele 14 zile, şcolile vor trece în regim online, integral. De asemenea - aici trebuie făcută o evaluare foarte serioasă, ştiţi că, de regulă, am zis că scoatem focarele, cazurile care nu reflectă răspândirea în comunitate - se poate ajunge inclusiv la carantinarea anumitor zone. Sperăm să nu se ajungă aici şi am convingerea că oamenii înţeleg situaţia prin care trecem, că vor avea grijă şi că se vor păzi de infectare”, a spus Ludovic Orban.

”Este reglementat încă de la începutul școlilor. La indicele de peste 3 la mie este prevăzut ce înseamnă trecerea la scenariu roșu, și anume învățământ online”, a precizat Orban.

Bucureștiul a ajuns la o incidență de 2,3 cazuri COVID-19 la mia de locuitori. Grupul de Comunicare Stategică a anunțat pentru sâmbătă, 10 octombrie, 564 de noi cazuri Covid-19 în Municipiul București.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu intenționează revenirea la starea de urgență, dar că se va putea ca deciziile de restricții în plan local să fie luate mai rapid. 

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Intenţionaţi să cumpăraţi mai multe produse româneşti dacă adaosul comercial la acestea va fi plafonat?
Observator » Evenimente » Școlile din București ar putea fi închise. Ludovic Orban nu exclude carantina pe zone din Capitală