Antena Meniu Search
x

Ludovic Orban, primele declarații după moțiune: "Guvernul cade în picioare"

Ludovic Orban a catalogat majoritatea parlamentară care a votat moțiunea de cenzură ca fiind "conservatoare și toxică", precizând că Executivul pe care l-a condus a "căzut în picioare".

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 05.02.2020, 17:11

Ludovic Orban
Ludovic Orban - Inquam Photos / George Calin
  • Guvernul Orban a fost demis
  • 261 de senatori şi deputaţi au votat moţiunea de cenzură

Ludovic Orban a catalogat majoritatea parlamentară care a votat moțiunea de cenzură ca fiind "conservatoare și toxică", precizând că Executivul pe care l-a condus a "căzut în picioare".

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban a fost adoptată în Parlamentul României, ceea ce înseamnă că Executivul condus de Ludovic Orban a fost demis.

"Guvernul cade în picioare. Suntem mândri de ce am făcut în trei luni, că într-o perioadă extrem de scurtă am reușit să reparăm o mare parte dintre stricăciunile provocate de PSD, că am așezat România în rândul națiunilor europene pe picior de egalitate, că restabilit încrederea România, că am refăcut încrederea mediului de afaceri", a declarat Ludovic Orban.

"Am luat o serie de decizii cu impact extrem de favorabil, corectând grave erori - eliminarea supraacizei, abrogarea recursului compensatoiu, rectificarea care a salvat bugetul României, am plătit datoriile. Așa cum ne-am angajat am adoptat proiectul de lege al bugetului de stat până la dată de 31 decembrie oferind României, deși PNL are puțin peste 20%, garanția stabilității și garanția că poate să își facă un plan de viață în 2020. În ciuda minciunilor gogonate, am aplicat legi importante, am asigurat legea salariilor, am majorat alocațiile pentru copii, am încercat să asigurăm pentru fiecare categorie toate drepturile legale. Am crescut salariul minim pe baza unor indicatori obiectivi", a mai spus liderul PNL.

"Aproape în toate domeniile am adoptat măsuri cu efecte favorabile. Se miră adversarii politici că am adoptat ieri 25 de OUG, dar fiecare ordonanță generează efecte benefice pentru România", a transmis Orban.

"Am pierdut doar o bătălie, vom câștiga batalia pentru România. Am fost judecați de o alianță parlamentară toxică, cât de curând românii vor fi chemați să decidă soarta României. S-au adunat toate forțele conservatoare si nedemocratice împotriva noastră. În viitorul apropiat, românii vor avea din nou puterea să decidă", a mai spus premierul demis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Ludovic Orban, primele declarații după moțiune: "Guvernul cade în picioare"