Video "Mâ gândeam că e un şantier". O operă de artă, din centrul Iaşului, i-a intrigat pe oameni: unii au crezut că au fost depozitate deşeuri în Piaţa Unirii
O operă de artă care ocupă aproape complet Piața Unirii din centrul Iașului a pus pe jar comunitatea. Labirintul din bolovani și cărămizi i-a intrigat pe oameni. În timp ce unii au crezut că au fost depozitate deșeuri de la şantierele din zonă, alții au înțeles mesajul si s-au bucurat de idee. Lucrarea manifest "O plimbare în parc" îi aparține unui artist vizual si scenograf din Cluj care vrea să atragă atenţia asupra societăţii de azi.
Mulți trec prin zonă, puțin înțeleg însă ce văd. De câteva zile, în centrul Iașului a apărut un labirint din bolovani și cărămizi. Lucrarea a stârnit controverse şi păreri în contradictoriu printre trecători. "Nici nu o înțeleg, nu înțeleg, dar pentru mine arta înseamnă frumos și nu văd nimic frumos", spune o femeie. Piaţa Unirii din Iaşi este, mai ales în rândul celor mici, drept piaţa cu porumbei, pentru că aici se aduna sutele de păsări in fiecare zi iar copiii vin sa le hrănească. Tot aici a fost amplasată si opera de artă manifest însă porumbeii s-au adaptat rapid schimbării.
Lucrarea manifest "O plimbare în parc" îi aparține lui Cristian Rusu, un artist vizual si scenograf din Cluj care a vrut să atragă atenţia asupra ruinelor din cotidianul nostru, dar şi a celor cauzate de război şi cutremure. "E o preocupare mai veche de-a mea să lucrez cu labirint sau piese de ruine, resturi de clădiri și în felul asta le-am pus împreuna într-un singur proiect", a declarat Cristian Rusu, artist vizual. "Este exact ceea ce ne propunem cu acest Spaţiu central în mijlocul orașului manifest of now, cum l-am numit creând astfel un dialog continuu între cetățeni și Spaţiu urban", a declarat Caterina Pruteanu, curator Romanian Creative Week.
Scopul principal al lucrării a fost tocmai acela de a stârni dezbateri pe marginea expoziției-labirint. "Mă gândeam că se construiește ceva pe lângă și mă gândeam că nu știu, e un șantier deschis, așa seamănă", a declarat o femeie. Lucrarea va rămâne la Iași până pe 28 mai în cadrul Festivalului Romanian Creative Week.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰