Antena Meniu Search
x

Video "Mafia nu iartă". Primele declaraţii al Oanei Sivache, după acuzaţia că a primit 40.000 de lei mită de la managerul spitalului Colţea

Şefa Administraţiei Spitalelor din București a primit control judiciar pentru 60 de zile. Este acuzată că ar fi luat mită printr-o metodă ingenioasă, de la managerul spitalului Colţea pentru a-i prelungi mandatul. Oana Sivache spune că totul este o răzbunare şi se teme pentru viaţa familiei sale. La ieşirea de la DNA a făcut o declaraţie şocantă: crede că va ajunge un fel de Navalnîi al Bucureştiului. 

Ana Grigore
de Ana Grigore

la 28.03.2024, 20:18

Vezi și

Şefa Administrației Spitalelor din București, Oana Sivache, a ajuns în această dimineață la sediul Direcției Naționale Anticorupție. A intrat încrezătoare în parchet, crezând că a fost chemată pentru dosarul de corupţie deschis anul trecut, în care era denunţător. Dosarul îl viza pe fostul manager de la Spitalul Colentina.

Oana Sivache, director ASSMB: Mă aștept la orice, având în vedere că anul trecut am sesizat fapte de corupție, care – după cum știți – s-au și soldat cu câteva condamnări. Mafia nu iartă. Mă aștept la orice.

De data aceasta, ea a fost ţinta acuzaţiilor

Procurorii spun că ar fi luat mită, anul trecut, de la managerul Spitalului Colţea, medicul Bogdan Furtună, pentru a-i prelungi mandatul de conducere. După mai bine de două ore de audieri, şefa spitalelor a plecat din sediul DNA ca inculpat. Ambii au primit control judiciar pentru 60 de zile.  

Pe acelaşi subiect

Oana Sivache, director ASSMB: Probabil o să ajung un fel de Navalnîi al Bucureştiului, dar asta e. Este o mafie care există in spitalele Bucureştene, se stie, toată lumea ştie. Soţul meu plăteşte chiria. Noi trăim din salariu. 

Procurorii DNA au însă altă variantă

Spun că mita nu ar fi fost primită în mod direct. Managerul de la Colţea şi-ar fi cumpărat funcţia plătind chiria şi întreţinerea imobilului în care locuia Oana Sivache, alături de familie. Suma se ridică la aproape 40 de mii de lei.

Alexandru Chiciu, avocat: Cine a făcut sesizarea sau a dat aceste informaţii, se află într-o confuzie şi din punct de vedere cronologic şi din punct de vedere al documentelor. 

Ana Grigore reporter Observator: După vizita la DNA, Administraţia Spitalelor din Bucureşti şi Spitalul Colţea au rămas fără directori. Oana Sivache şi Bogdan Furtună nu mai au voie să revină pe funcţii şi nici să comunice între ei până la finalizarea anchetei penale.

Numele şefei ASSMB mai apare în alte două dosare deschise de procurorii DNA. Anul trecut, Oana Sivache l-a înregistrat pe adjunctul său, când recunoaşte că a cerut şi primit 20.000 de euro de la managerul Spitalului Colentina pentru a-i facilita numirea în postul de manager, iar apoi l-a denunţat procurorilor DNA. Câteva luni mai târziu, a fost martor într-un al doilea dosar pe o procedura de achizitie publică a unor servicii IT în mai multe spitale din subordinea ASSMB. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Mafia nu iartă". Primele declaraţii al Oanei Sivache, după acuzaţia că a primit 40.000 de lei mită de la managerul spitalului Colţea