Antena Meniu Search
x

Video Magistrala 6 de metrou, 1 Mai - Tokyo - Aeroportul Otopeni. Primele lucrări au început: autorităţile anunţă că traficul va fi perturbat serios luni întregi

Încep lucrările pentru magistrala 6 a metroului bucureştean. Vor fi 12 staţii care vor uni Capitala cu Aeroportul Otopeni, pe o lungime de 14 km. Primele garnituri ar urma să circule pe acest traseu la finalul anului 2027. Până atunci, autorităţile îi anunţă pe şoferi că vor avea parte de săptămâni cu trafic infernal în zona de nord. 

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 15.12.2023, 20:34

Vezi și

Lucrările la primul lot al magistralei 6 de metrou au început oficial dis de dimineaţă în zona Băneasa. E vorba despre organizarea de şantier. 

Cosmina Balint, reporter Observator: Ai va fi stația de metrou Tokyo, care va face legătura cu nordul Capitalei. Traseul va avea 6,6km şi 6 stații de metrou. Iar până în anul 2027, atunci când au termenul de finalizarea lucrărilor autoritățile promit că vom putea circula pe magistrala 6 până la aeroportul Otopeni.

Când vor începe săpăturile pentru magistrala 6 de metrou

Două utilaje uriaşe de foraj vor intra concomitent în acţiune, cel mai probabil de la mijlocul anului următor. Una va pleca de la jumătatea magistralei 6 către staţia 1 Mai şi cea de-a doua de la Aeroportul Otopeni către staţia din dreptul complexului comercial din Băneasa.

Pe acelaşi subiect

Mihai Barbu, preşedintele consiliului de administraţie Metrorex: Săpăturile vor începe în perioada următoare după ce se vor face relocările de utilităţi, energie, apă, gaze. În jur de 600 de milioane euro o să coste toată această investiţie, ce vă pot spune concret acest tronson costă 1.200.850.000 de lei de la Tokyo până la 1 Mai. 

Magistrala 6 va avea 14,2 kilometri de tunele şi 12 staţii

Magistrala 6 va avea 14,2 kilometri de tunele şi 12 staţii. Secţiunea sud va începe de la staţia 1 Mai deja existentă, până la jumătatea magistralei, staţia Tokyo. Secţiunea nord va duce călătorii până la aeroportul Otopeni. Planurile au fost făcute încă de acum 15 ani, însă contractul a fost semnat abia în martie 2022. 

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: În 2021 au fost nişte momente nu ample pentru acest proiect pentru că în acea perioadă s-a considerat necesar să se renunţe. S-a abandonat acest proiect. 

Traficul va fi perturbat serios săptămâni sau chiar luni

Dacă totul va merge conform planului, lucrările vor fi gata peste 39 de luni. Autorităţile spun că traficul va fi perturbat serios săptămâni sau chiar luni în unele zone. Însă, la final, intrarea în Bucureşti pe DN1 ar trebuie să fie mult mai liberă.  

Tânăr: Majoritatea oamenilor fac naveta către Bucureşti, la ora aia, 7, nu se poate circula, nu ştiu cât va reduce dar să sperăm. Chiar e o problema cu mijlocul de transport, au scos şi 783 acum, sunt staţii mult mai puţine, e bine.

Traficul pe aeroportul Otopeni este estimat să crească de la circa 13 milioane de pasageri pe an, cât este în prezent, la 21 de milioane până în 2030 și chiar să ajungă la 33 de milioane de călători până în anul 2050.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Magistrala 6 de metrou, 1 Mai - Tokyo - Aeroportul Otopeni. Primele lucrări au început: autorităţile anunţă că traficul va fi perturbat serios luni întregi