Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Mai ceva ca la Nuțu Cămătaru acasă: canguri, șerpi, aplaca, șopârle sau varani, găsite în Iași

Pasiunea pentru animale exotice le-a adus amenzi pe măsură mai multor persone din Iași. Asta după ce au găsit în locuințele lor mai multe animale, precum păsări exotice, alpacale, veverițe, canguri, șerpi, șopârle și varani. Toate protejate de lege. Oamenii legii s-au sesizat după reclamațiile primite de la vecini. Acum, proprietarii animalelor exotice îşi aşteaptă pedeapsa. 

de Redactia Observator

la 10.10.2024 , 08:05

"În perioada 12.09.2024 – 07.10.2024, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Iași și cu sprijinul Secției nr. 8 Poliție Rurală Lețcani au realizat activități specifice de control cu privire la deținerea speciilor de animale protejate de lege, la domiciliile mai multor persoane fizice despre care existau date că au preocupări în acest sens.

Cu acest prilej, s-a stabilit că persoanele vizate dețin mai multe animale, precum păsări exotice, exemplare de alpaca, veverițe, canguri, șerpi, șopârle și varani. Pentru neregulile constatate au fost dispuse măsuri legale conform competențelor, de către organele de control", a transmis Garda de Mediu.

Deținerea unor anumite specii de animale este ilegală

Vezi și

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor reamintesc faptul că acțiunile întreprinse pentru comercializarea, deținerea, transportul sau schimburile în orice scop a animalelor ce aparțin anumitor specii de animale autohtone protejate de lege, pot reprezenta infracțiuni și se pedepsesc conform legislației în vigoare. 

Astfel, conform normelor aplicabile în domeniu, sunt interzise: orice formă de recoltare, capturare, ucidere sau vătămare a exemplarelor aflate în mediul lor natural; perturbarea intenționată în cursul perioadei de reproducere, de creștere, de hibernare și de migrație; deteriorarea sau distrugerea cuiburilor din natură.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Preferaţi să plătiţi cu cardul sau cash atunci când faceţi cumpărături?
Observator » Evenimente » Mai ceva ca la Nuțu Cămătaru acasă: canguri, șerpi, aplaca, șopârle sau varani, găsite în Iași