Antena Meniu Search
x

Video Mai multe oi moarte de pe nava scufundată în Portul Midia ar fi fost îngropate ilegal în Tulcea

Nu toate oile recuperate din nava scufundată în Portul Midia au fost incinerate, aşa cum ar fi trebuit. Un control la o firmă responsabilă a arătat că multe dintre ele au fost, de fapt, îngropate pe un teren din Tulcea.

de Redactia Observator

la 21.01.2021, 14:25

Vezi și
  • O navă plină cu oi s-a scufundat în Portul Midia, în noiembrie 2019.
  • S-au demarat anchete în cazul oilor găsite îngropate în Tulcea.

UPDATE 13:00: Reprezentanții incineratorului sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor privind protecția Mediului și regimul deșeurilor. 

Pe de altă parte, conducerea acestui incinerator susține faptul că nu au fost îngropate aici oile de pe nava Queen Hind, ci au fost incinerate la o altă firmă. 

Reprezentanţii ai Gărzii de Mediu, dar şi mai mulţi procurori fac cercetări la faţa locului, iar alte verificări vor fi făcute şi la incinerator.

Anchetatorii trebuie să stabilească dacă este vorba despre oile de pe nava care s-a scufundat în Portul Midia în urmă cu mai mult de un an.

Nava plină cu oi s-a scufundat în Portul Midia, în noiembrie 2019

Oamenii din zonă au făcut sesizări la Garda de Mediu din cauza mirosului insuportabil, iar verificările de la faţa locului au arătat că valorile pentru antrax depăşesc cu 300% limita admisă.

Aşadar, este o anchetă în plină desfăşurare la Tulcea. Nava vizată s-a scufundat în 24 noiembrie 2019, în Portul Midia. Atunci s-au vehiculat mai multe ipoteze, respectiv fie că nava era supraîncărcată, fie că nava era prea veche.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Mai multe oi moarte de pe nava scufundată în Portul Midia ar fi fost îngropate ilegal în Tulcea