Antena Meniu Search
x

Video Mai puţini turişti străini pe litoralul românesc de 1 Mai, speriaţi de legile antidrog. Reacţia unui jurnalist din Germania, unde consumul de canabis a fost legalizat

Pregătiri intense pentru 1 Mai pe litoral. Peste 80.000 de turişti sunt aşteptaţi cu petreceri exotice şi cu festivalul de muzică electronică Sunwaves. Organizatorii le-au reamintit fanilor că legile antidrog sunt aspre la noi. Dovadă că mesajul a fost înţeles, anul acesta vor veni mai puţini turişti străini.

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 21.04.2024, 19:32

Vezi și

A început numărătoarea inversă pentru cel mai mare festival de muzică electronică din România. Încă din zorii zilei, muncitorii au pus la treabă utilajele. "Pentru festival au fost amplasate 4 corturi direct pe plajă pentru petrecăreţi. Pe 4 scene vor întreţine atmosfera peste 100 de artişti", transmite Cristina Niţă, reporter Observator.

Aglomeraţie pe litoral de 1 Mai

La hoteluri, managerii se pregătesc să ceară cameristelor să înceapă curăţenia pentru turiştii care vor veni în valuri. "Noi avem camerele rezervate încă de acum 2 luni şi avem foarte mulţi turişti care vin şi stau toată perioada de pe 1-7 la Sunwaves, la o petrecerea din nordul staţiunii. Se anunţă un început de sezon foarte foarte bun", spune Razvan Dobre, manager hotel.

Pentru că anii trecuţi unii spectatori din străinătate au fost prinşi cu droguri la ei, organizatorii festivalului de muzică electronică au transmis mesaje clare agenţiilor de turism - legile sunt dure în România.

Pe acelaşi subiect

Efectul: "Avem 1.400 de străini mai puţini decât anul trecut. Românii sunt 20% pondere, 80% sunt străini. Eu cred că am reuşit să facem un festival curat pentru că eu nu cred că cei care vor veni îşi asumă riscul să facă închisoare de la 3 la 10 ani pentru o ţigară", a declarat Ioan Borzea, organizator festival.

Reacţia unui jurnalist din Germania

Manfred, un jurnalist din Germania, venit în delegaţie în România, a făcut o plimbare şi pe litoral, unde a aflat de problemele care au fost la festival. Crede că legile pot fi relaxate - de curând, parlamentul din Berlin a dat undă verde pentru consumul şi cultivarea canabisului.

"Acum este legal. Au schimbat legile. 25 de grame legal. Şi poţi să ţii o plantă de cannabis acasă. Şi asta este legal acum. Câteva droguri sunt periculoase şi ar fi bine să le controleze puţin, dar, în general, cred că fiecare este responsabil de ce face", este de părere Manfred.

În timp ce străinii vin pe litoralul nostru, unii români abia aşteaptă zilele libere de la începutul lui mai pentru o vacanţă în străinătate. "Noi plecăm în Ibiza de 1 Mai, însă am venit să vedem cluburile şi să furăm startul puţin, să vedem pregătirile", spune o femeie.

Distracţie la mare, în Mamaia şi Vama Veche

Mamaia şi Vama Veche vor fi, ca de obicei, de 1 Mai, polurile distracţie pe litoral. Mamaia conduce în topul rezervărilor pentru că are şi cele mai multe hoteluri deschise.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Mai puţini turişti străini pe litoralul românesc de 1 Mai, speriaţi de legile antidrog. Reacţia unui jurnalist din Germania, unde consumul de canabis a fost legalizat