Antena Meniu Search
x

Mâine începe evaluarea naţională pentru elevii de clasa a IV-a

Mâine este o zi importantă pentru elevii de clasa a IV-a care susţin, în premieră, evaluarea naţională. Prima probă este cea de limba română.

 Mâine este o zi importantă pentru elevii de clasa a IV-a care susţin, în premieră, evaluarea naţională. Prima probă este cea de limba română.

Joi şi vineri elevii vor susţine probele de matematică şi, respectiv, limbă maternă (pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale). Fiecare probă este scrisă şi are durata de 60 de minute.

Emoţii nu sunt aşa de mari pentru că notele primate la această evaluare nu vor fi trecute în catalog. Acestea sunt valorificate la nivelul unităţii de învăţământ, prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde aceasta se impune, precum şi pentru informarea părinţilor/reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate, a precizat MEN.

La nivel naţional, vor fi evaluaţi peste 193.000 de elevi de clasa a IV-a, dintre care 14.000 de elevi din Capitală. Şi elevii claselor a II-a şi a VI-a vor fi evaluaţi anul acesta, tot în premieră. Rezultatele obţinute nu se trec în catalog. Notele la evaluarea elevilor de clasa a VIII-a, în schimb, contează la media pentru admiterea în liceu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Mâine începe evaluarea naţională pentru elevii de clasa a IV-a