Antena Meniu Search
x

Video "M-am pus sa îi protejez". Educatoarea de la grădiniţa din Deva s-a aruncat în faţa caloriferului pentru a proteja copiii: o fetiţă a fost stropită de apa clocotită

Incident grav la o grădiniță din Deva! O fetiţă a ajuns la spital cu arsuri pe faţă şi pe piept, opărită de apa care a ţâşnit dintr-un calorifer defect. Putea să fie mutilată pe viaţă, spun medicii. 

de Redactia Observator

la 28.02.2023, 20:09

Vezi și

Cu un instinct de mamă, educatoarea s-a aruncat însă în faţa copilei, ca să o ferească de valurile de apă clocotită.

Cu un instinct de mamă, educatoarea s-a aruncat însă în faţa copilei

Cu mâinile încă înroşite de apa fierbinte în faţa căreia a sărit ca să protejeze copila, educatoarea povesteşte că incidentul a avut loc când abia începuse activităţile de dimineaţă cu cei mici. animatie Fără niciun semn că va da ceda, robinetul caloriferului s-a desprins. Lichidul clocotit, aflat sub presiune, a ţâşnit în sala de clasă.

Liliana Călugăru, educator: M-am pus sa îi protejez. Am mutat copiii în partea cealaltă de clasă.

Pe acelaşi subiect

În timp ce apa fierbinte ţâşnea din calorifer, angajatele grădiniţei s-au mobilizat foarte repede.

Alina Trif, coordonator grădiniţă: Fetița era stropită cu apă caldă și cu pielea înroșită. Colegele mele au chemat ambulanța. Ei au dat primul ajutor, cei de la ambulanță cât și asistenta grădiniței. Am însoțit fetița la spital, la urgențe.

Maria Ştefănie, inspector general ISJ Hunedoara: Apreciez intervenția promptă a doamnei educatoare, a asistentei și îngrijitoarei. Doamna educatoare a sărit foarte repede pentru a proteja copiii.

Fetița avea arsuri pe faţă şi pe piept

La spital, medicii au îngrijit-o pe fetiţa de şase ani rănită de apa fierbinte. Avea arsuri pe faţă şi pe piept, dar nu foarte grave, graţie angajatelor de la grădiniţă.

Emil Stoica, manager Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva: A fost toaletizată, lăsată acasă cu bilet de trimitere spre ambulator chirurgie plastică.

După acest incident, inspectorii vor cere să fie verificate instalaţiile de încălzire din toate grădiniţele şi şcolile din judeţul Hunedoara. La grădiniţa unde a fost arsă fetiţa, verificările au început deja. 

O dublă anchetă, la inspectoratul şcolar şi la poliţie, va lămuri cine răspunde pentru incidentul foarte grav în urma căruia fetiţa de şase ani a fost opărită pe faţă şi pe piept.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » "M-am pus sa îi protejez". Educatoarea de la grădiniţa din Deva s-a aruncat în faţa caloriferului pentru a proteja copiii: o fetiţă a fost stropită de apa clocotită