Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O mamă s-a bătut cu fostul soţ, ca să-şi ia acasă copilul de 8 ani, care nu vrea să plece de lângă tată (video)

O mamă s-a bătut cu fostul soţ, ca să-şi ia acasă copilul de 8 ani, care nu vrea să plece de lângă tată. Femeia e disperată, pentru că are decizie definitivă de custodie asupra fiului ei, dar de 3 ani nu îl poate lua acasă.

de Cosmin Stăniloiu

la 14.10.2019 , 11:20

Mama şi tatăl se bat în faţa copilului O mamă s-a bătut cu fostul soţ, ca să-şi ia acasă copilul de 8 ani, care nu vrea să plece de lângă tată (video) - Captură video

O mamă s-a bătut cu fostul soţ, ca să-şi ia acasă copilul de 8 ani, care nu vrea să plece de lângă tată. Femeia e disperată, pentru că are decizie definitivă de custodie asupra fiului ei, dar de 3 ani nu îl poate lua acasă.

Doi părinți au ajuns să se bată, la propriu, pentru copilul lor. După ce au divorțat, mama a câștigat dreptul la custodia exclusivă în instanță, doar că minorul nu vrea să își părăsească tatăl. Cum interesul minorului este superior, copilul a rămas la tată. Mama încearcă cu disperare să pună în aplicare sentința definitivă a Tribunalului Satu Mare, prin orice mijloace legale. Doar că nu reușește, aşa că s-a ajuns la bătaie.

După ani de procese, plângeri penale și amenințări, magistrații Judecătoriei Satu Mare i-au acordat, în 2013, custodia exclusivă mamei, respectiv S. Vasilica Mirabela, "în sensul exercitării în mod exclusiv de către reclamantă a autorității părintești.", relatează PresaSM.

Articolul continuă după reclamă

În 2016, înainte de Paște, tatăl a luat copilul pentru a-l duce la bunicii paterni și a "uitat" să îl mai ducă înapoi. Mama a apelat la toate instituțiile statului, inclusiv la Poliție, dar nimeni nu a putut face nimic. De atunci, minorul refuză să se întoarcă la mama lui. Anchetele sociale au arătat că mama îi oferă condiții normale de trai. Judecătorii au reținut că este posibil ca minorul să fie influențat de către tatăl său.

Pe acelaşi subiect

Potrivit unei expertize psihologice, obținută de către sursa citată, specialiștii au concluzionat: "copilul prezintă sindromul alienării parentale severe, fiind vorba de un abuz emoțional grav. Se reține în acest raport că copilul manifestă persistent furie, ură, respingere sau frică față de un părinte. (…) Se arată în expertiză că, fără niciun dubiu, că tatăl este un părinte de tip alienator, care exercită manipulare, abuz psihologic împotriva propriului copil, îi crează copilului amintiri false (…) îi spune copilului că mama lui este o criminală pentru că și-ar fi omorât tatăl."

Tatăl copilului a negat cu vehemență toate aspectele rezultate din expertiza depusă la dosarul cauzei și de care, totuși, judecătorii au ținut cont. Mai mult, în iunie 2019, magistrații Tribunalului Satu Mare au menținut custodia exclusivă a copilului de către mama sa.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cu decizia definitivă în mână, care are valoare de lege, mama minorului a încercat să meargă să îl ia acasă. Doar că fiul său refuză cu desăvârșire acest lucru, motiv pentru care executorul judecătoresc nu a putut să pună în aplicare sentința, luând doar act de refuzul copilului.

Mama nu se dă bătută și a ajuns să încerce să îl ia singură în mod sistematic. Un astfel de episod s-a desfășurat recent, la școala din Culciu, unde a avut loc un scandal de pomină de față cu minorul. Care trăiește o veritabilă dramă, în condițiile în care părinții nu pot ajunge în niciun fel la un numitor comun.

Cosmin Stăniloiu Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Evenimente » O mamă s-a bătut cu fostul soţ, ca să-şi ia acasă copilul de 8 ani, care nu vrea să plece de lângă tată (video)