Antena Meniu Search
x

Pedeapsa primită de mama gemenilor din Ploieşti. Copiii au căzut de la etajul 10 în timp ce femeia era live pe Facebook, într-o altă cameră

Mama gemenilor care au decedat în luna august a anului trecut după ce au căzut de la etajul 10 al unui bloc din Ploieşti a fost condamnată, joi, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă, decizia nefiind definitivă.

de Redactia Observator

la 29.09.2022, 16:04

Mama gemenilor căzuţi de la etajul 10, condamnată la închisoare cu suspendare
Mama gemenilor căzuţi de la etajul 10, condamnată la închisoare cu suspendare - Observator

Conform hotărârii postate pe portalului instanţelor de judecată, Judecătoria Ploieşti a condamnat-o pe mama gemenilor care au căzut de la etajul 10 la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de cinci ani. De asemenea, instanţa interzice inculpatei exercitarea mai multor drepturi, inclusiv cel de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, părinteşti şi de a fi tutore sau curator, pe o perioadă de 5 ani.

Pedeapsa primită de mama gemenilor care au căzut de la etajul 10, în Ploieşti

Totodată, impune condamnatei să frecventeze trei programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de Probaţiune Prahova sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate, relatează Agerpres. Judecătoria menţine măsura obligării la tratament medical cu privire la mama gemenilor până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol. Decizia nu este definitivă.

Anterior, Judecătoria Ploieşti a admis o acţiune introdusă de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova care a solicitat în instanţă decăderea din drepturile părinteşti a femeii care mai are un băieţel în vârstă de circa şase ani. Astfel, instanţa a dispus decăderea în totalitate din exerciţiul drepturilor părinteşti, iar drepturile şi obligaţiile părinteşti faţă de minor şi bunurile sale se vor exercita de către tatăl copilului.

Pe acelaşi subiect

"La data de 18 august 2021 s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de mama minorilor decedaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, aceasta fiind audiată în calitate de suspectă în cauză. Din probele administrate în cauză până în prezent a rezultat la data de 11 august 2021, minorii în vârstă de doi ani, fiind lăsaţi nesupravegheaţi de către mama lor, s-au urcat pe un corp de mobilier din apropierea ferestrei dormitorului şi s-au precipitat de la etajul 10 al imobilului unde locuiau, rezultând decesul acestora", a transmis, într-un comunicat, Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti.

Femeia făcea live pe Facebook

Cei doi copii gemeni au căzut de la etajul al zecelea al unui bloc din municipiul Ploieşti în seara zilei de 11 august 2021. Ei au căzut pe trotuar şi, deşi paramedicii au încercat să-i resusciteze, au decedat. Primele informaţii indicau că, în momentul producerii accidentului, mama copiilor se afla în altă cameră.

La acea vreme, au existat date conform cărora femeia transmitea live pe Facebook, în timp ce fiul şi fiica sa au căzut pe fereastră, de la etajul 10, după ce s-au urcat pe un corp de mobilă, în condiţiile în care nu erau supravegheaţi. În imaginile de pe reţeaua socială se vede cum femeia ascultă manele şi fumează, avându-l alături pe fiul în vârstă de cinci ani.

În urma tragediei din Ploieşti, care a şocat o ţară întreagă, Andreea, mama gemenilor care au căzut de la etajul 10, a povestit pentru Observator ce s-a întâmplat în noaptea respectivă. La final ea ne-a spus că nu este vinovată şi chiar se arăta încrezătoare că şi poliţia o consideră la fel. "Nu sunt vinovată cu nimic. Poliţia m-a găsit nevinovată. Mi-a zis să stau liniştită. Vine mâine dimineaţă şi mă ia de aici, pentru că mă ameninţă foarte multă lume. Vreau să stau tot timpul lângă mormântul lor, să mă duc mereu să îi văd", spunea mama gemenilor. După incident, şi fiul de cinci ani a fost luat din îngrjirea femeii, fiind plasat în familia extinsă a tatălui său.

Mama gemenilor dă vina pe o prietenă

"Am făcut un live, nu cred că am stat mai mult de 10 minute pe live, n-am stat. Măsuţa era în colţul geamului. Şi de atunci mi-am dat seama, copiii mei au căzut pe geam. Sau s-a întâmplat ceva". Este tot ce îşi aminteşte Andreea, la o săptămână după ce şi-a pierdut copiii. Femeia recunoaşte că era ocupată cu altceva, dar crede că vina pentru tragedie o poartă prietena ei, Alina. "Copiii, da, erau singuri în cameră. Cand a venit politia, eu am intrat in camera, m-a trimis politia... "Du-te, vezi ce fac copiii". Cand intru in camera, o vad... ditamai salteaua aia, nu puteam s-o ridic singura. Doar doi barbati o ridicau. Că era saltea veche. Şi unde era salteaua? Era data jos din pat. Cum puteau copiii astia sa mute salteaua? N-aveau cum, asta nu-mi iese din cap, n-aveau cum", spune Andreea, mama gemenilor.

Filmul tragediei din Ploieşti

Nepăsarea mamei a dus la o tragedie, în Ploieşti. Doi gemeni, de doi ani, au căzut de la etajul zece în gol. Copiii se jucau nesupravegheaţi în timp ce mama lor făcea live pe Facebook dintr-o cameră alăturată. Femeia a aflat ce s-a întâmplat abia după ce jandarmii i-au bătut la uşă. Mama a fost dusă direct la Psihiatrie.

Potrivit primelor informații, prima oară ar fi căzut fata, apoi la câteva minute și băiatul. Dacă inițial femeia le-ar fi spus polițiștilor că era în altă cameră, unde făcea curățenie, ulterior s-a aflat că mama gemenilor era live pe Facebook, asculta muzică și fuma, alături de ea fiind un băiețel mai mare.

Femeia nu a auzit când cei mici, lăsați singuri în cameră, s-au urcat pe o masă din dreptul ferestrei, apoi pe pervaz, după care au căzut. Deși pe filmarea postată pe Facebook se aud sirenele ambulanțelor și mașinilor de poliție, femeia nu a fost curioasă să arunce o privire la geam, ori să-și verifice copilașii. Filmarea se încheie când cineva îi bate puternic la ușă, cel mai probabil un echipaj de poliție care să o anunțe ce s-a întâmplat.

O femeie de la un magazin din apropiere le-a spus jurnaliștilor că a văzut toată ziua cum sunt aruncate mici obiecte pe geam, probabil tot de către cei mici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Pedeapsa primită de mama gemenilor din Ploieşti. Copiii au căzut de la etajul 10 în timp ce femeia era live pe Facebook, într-o altă cameră