Antena Meniu Search
x

Video "Mamă, mamă! Ferească Dumnezeu şi Maica Domnului!" Alunecare uriașă de teren, în Suceava: muntele s-a surpat pentru a treia oară în ultimii doi ani

Alunecare uriașă de teren, în Suceava. Terenul a luat-o la vale, şi s-a prăbuşit pe un drum naţional. Este a treia oară când se surpă muntele în ultimii doi ani în aceeaşi zonă. Deşi şoseaua este închisă pentru lucrări de consolidare, localnicii nu vor să meargă pe ruta ocolitoare şi îşi riscă viaţa pe acest drum. Din fericire însă şoferii au oprit la timp şi nu s-a întâmplat o tragedie.

de Angela Bertea

la 22.05.2023, 19:36

Vezi și

Bucăţi întregi din versant s-au desprins sub ochii muncitorilor care lucrau în zonă şi în faţa şoferilor care treceau pe acolo. Tonele de pietre şi moloz au blocat DN 17 B, şosea ce leagă Vatra Dornei de Poiana Teiului. Tot aici au mai avut loc alunecări de teren, ultima chiar anul trecut în vară. "Mamă, mamă! Ferească Dumnezeu şi Maica Domnului!", spune un martor. De atunci au început lucrările de consolidare, iar drumul a fost închis.

Autorităţile spun că drumul va rămâne închis cel puţin până la finalul lunii iunie

"Practic, partea din vale, treime care nu a fost anul trecut. Este diferenţa din suprafaţa de anul trecut. Este o dislocare de 2000, 2500 de mp. Nu au fost niciun fel de victime, nu au fost nici pagube materiale", a declarat Alexandru Hurjui, primarul orașului Broșteni. "Astazi au picat cele mai multe. Alea cad toate acolo. Din ce încarcă, ele tot vin jos", spune un muncitor. SpecialiştII spun că zona este instabilă, iar ploile din ultima vreme au dus la dislocarea bucăților mari de pământ și piatră.

"În acel versant există şi galerii miniere, faptul că permite acumularea de apă. Sunt lucuri care au fost studiate atunci când s-a ales această soluţie, de a se face un zid sprijin", a declarat Cristian Șologon, subprefect Suceava. Muncitorii vor construi un zid dar şi o copertină în zonă. "Vorbim de o reactivarea a alunecărilor de teren din toamna anului trecut. Termenul era 10 octombrie, dar urmează ca în zilele viitoare să se deplaseze la faţa locului beneficiarul şi un expert şi abia atunci vom ştii şi timpul estimat de prelungire", a declarat Nicolae Popovici, purtător de cuvânt DRDP Iași. Cei 6.000 de locuitori din  Broşteni ar trebui să folosească rute ocolitoare până la terminarea lucrărilor. Oamenii însă se aventurează pe drumul periculos. Autorităţile spun că drumul va rămâne închis cel puţin până la finalul lunii iunie.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » "Mamă, mamă! Ferească Dumnezeu şi Maica Domnului!" Alunecare uriașă de teren, în Suceava: muntele s-a surpat pentru a treia oară în ultimii doi ani