Antena Meniu Search
x

Mama tânărului de 19 ani care şi-a dat foc în Râmnicu Vâlcea susţine că băiatul nu s-a sinucis din cauza jocurilor de noroc. "Singurul viciu pe care-l avea era că fuma"

Familia tânărului de 19 ani care şi-a dat foc marţi dimineaţă în Râmnicu Vâlcea susţine că baiatul nu juca la jocuri de noroc. Potrivit informaţiilor preliminare băiatul ar fi recurs la gestul extrem după ce ar fi pierdut bani la păcănele.Tânărul s-a incendiat într-o zonă aglomerată a oraşului, între un liceu şi o sală de jocuri, şi a murit sub privirile trecătorilor.

de Redactia Observator

la 26.05.2023, 10:33

Mama tânărului de 19 ani care şi-a dat foc în Râmnicu Vâlcea susţine că băiatul nu s-a sinucis din cauza jocurilor de noroc. "Singurul viciu pe care-l avea era că fuma"
Mama tânărului de 19 ani care şi-a dat foc în Râmnicu Vâlcea susţine că băiatul nu s-a sinucis din cauza jocurilor de noroc. "Singurul viciu pe care-l avea era că fuma" - Observator

Scenariul de groază s-a derulat în doar câteva minute. La ora 8:52, într-o zonă intens circulată din Râmnicu Vâlcea, Alexandru - un tânăr de 19 ani - priveşte abătut aglomeraţia. Nu dă vreun semn de ezitare şi îşi duce planul înfiorător la capăt. La câţiva paşi de el, trecătorii îşi văd liniştiţi de drum. La 8:54, un martor sună la 112. E deja prea târziu.

Pe contul său de Tik Tok, Alexandru nu se ferea să arate că suferă. Nimeni însă nu i-a înțeles strigătul de ajutor. În unul din ultimele sale mesaje postate, Alexandru vorbește despre moarte.

A ars ca o torță sub privirile indiferente ale trecătorilor

Mama lui Alexandru: Ce s-a întâmplat cu el de când a plecat de acasă în dimineaţa asta nu ştiu. N-a mai răspuns la telefon, nu nimic..A zis: "mami, plec, mă întâlnesc cu nişte băieţi. După aia, mă duc." Că a vorbit la un restaurant pentru un post, dar nu ştiu care restaurant".

Pe acelaşi subiect

Alexandru şi-a pus capăt vieţii în apropierea liceului unde a fost elev, în faţa unei case de pariuri. Potrivit unor informaţii iniţiale Alexandru ar fi pierdut bani la jocurile de noroc. Familia e încremenită de durere, dar spune că băiatul nu avea patima jocurilor de noroc. 

Mama lui Alexandru: Un copil care te îmbrăţişa şi te pupa şi pe mâini şi pe cap, ca să aveţi idee ce fel de copil era. Nu juca, domnule, la jocuri! Singurul viciu pe care-l avea era că fuma. În rest nu avea niciun viciu.

Maria Păuşescu, directoarea Colegiului Economic Râmnicu Vâlcea: El a fost elevul nostru. În clasa a 11-a, respectiv februarie 2022 s-a transferat la liceul tehnologic.

Sorin Albinaru, purtător de cuvânt ISU Vâlcea: Pompierii militari au acţionat de urgenţă pentru stingerea incendiului. Din păcate, a fost declarat decesul.

Reacţia trecătorilor spune multe despre noi ca societate.

Radu Leca, psiholog: Un copil a avut nevoie de ajutor şi nimeni nu s-a implicat. Oamenii nu intervin din comoditate, din frică. În schimb, scoatem telefonul mobil şi filmăm să putem strânge like-uri.

Cristina Oprea, reporter Observator: Indiferenţa nu doar că ucide, este şi o faptă penală. Dacă putem să ajutăm o persoană şi nu o facem, riscăm nu doar amendă, ci şi închisoare între 3 luni la un an. Intervenţia însă nu trebuie să pună în pericol siguranţa personală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Mama tânărului de 19 ani care şi-a dat foc în Râmnicu Vâlcea susţine că băiatul nu s-a sinucis din cauza jocurilor de noroc. "Singurul viciu pe care-l avea era că fuma"