Antena Meniu Search
x

Managerul Spitalului Colentina și adjunctul Administrației Spitalelor din București, reținuți

Managerul Spitalului Colentina și directorul adjunct al Administrației Spitalelor din București au fost reținuți pentru 24 de ore. Cristian Plută, director adjunct al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), din cadrul Primăriei Capitalei, este acuzat de DNA că ar fi primit 20.000 de euro mită de la managerul Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu, în schimbul intervenţiei la Primărie pentru numirea acestuia în funcţie.

de Redactia Observator

la 19.09.2023, 10:49

Managerul Spitalului Colentina și adjunctul Administrației Spitalelor din București, reținuți - Hepta/Mediafax/Alexandru_Dobre

În plus, adjunctul Administrației Spitalelor este anchetat și pentru favorizarea unei licitații pentru o achiziție publică, unde ar fi primit 300.000 de lei.

Percheziţii DNA 

Anchetatorii au ridicat, luni dimineață, mai multe probe: documente care să probeze infracțiunile de corupție.Potrivit surselor din anchetă, directorul general adjunct al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) ar fi primit mită în două tranșe, în perioada aprilie - august 2023, pentru încheierea unor contracte de achiziții.

Prima tranșă a însemnat 20.000 de euro, iar cea de-a doua, 300.000 de lei. Mai mult decât atât, procurorii anticorupție vorbesc și despre numiri sau mențineri în funcții, pe criterii preferențiale. în cadrul unor spitale din Capitală.

Pe acelaşi subiect

Ce avere are Cristian Plută

Înainte să vină la conducerea ASSMB, Cristian Plută a lucrat la primăria Buftea. Pe atunci, avea în declaraţa de avere doar trei maşini. După ce a ajuns în fruntea inistuţiei, se laudă cu cu trei terenuri, două case, trei maşini şi trei depozite în bancă. 

La audieri au ajuns mai mulţi suspecţi. Toţi au fugit de camerele de filmat. Denunţul a fost făcut chiar de şefa lui, director al Administraţiei Spitalelor. Oana Silvache a venit la conducere în aprilie 2022 iar de atunci a început să colaboreze cu procurorii şi le a explicat cum funcționează rețeaua de achiziții publice trucate.

"Când un spital ia foc, când aparatura medicală cumpărată cu prețuri supraevaluate nu este folosită sau se strică rapid, tragedia nu este doar financiară. Este umană. Să ignorăm existența corupției este ca și cum am arunca cu pietre în ambulanțe venite să ne salveze. Toți cei care nu înțeleg această misiune sfidând legislația și siguranța paciențior trebuie să răspundă pentru faptele lor. Toţi stiau", spune Oana Silvache, director ASSMB.

La audieri vor ajunge şi mai mulţi angajaţi ai Administraţiei dar şi şefi de spitale. Pentru moment, în calitate de martori. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Managerul Spitalului Colentina și adjunctul Administrației Spitalelor din București, reținuți