Antena Meniu Search
x

Polițiștii și jandarmii fac pasul înapoi: mandatul de aducere a mamei Luizei Melencu nu poate fi pus în executare

IPJ Dolj transmite că mandatul de aducere a mamei Luizei Melencu nu poate fi pus în executare. Anunțul a fost făcut la câteva ore după izbucnirea unui mare scandal, provocat de intrarea pe proprietatea familiei Melencu a polițiștilor, procurorilor și jandarmilor.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 27.09.2019, 21:51

Bunicul Luizei Melencu discută cu jandarmii care au venit cu mandat
Poliția anunță că mandatul de aducere a mamei Luizei Melencu nu poate fi pus în executare - Observator

IPJ Dolj transmite că mandatul de aducere a mamei Luizei Melencu nu poate fi pus în executare. Anunțul a fost făcut la câteva ore după izbucnirea unui mare scandal, provocat de intrarea pe proprietatea familiei Melencu a polițiștilor, procurorilor și jandarmilor.

Intervenția poliției la casa familiei Luizei Melencu a degenerat într-un scandal, în urma căruia mama și bunicul adolescentei au ajuns la spital.

Mama și bunicul Luizei Melencu au fost spitalizați

Cei doi au fost preluați de ambulanță și transportați la Spitalul din Craiova, după ore tensionate, în care au refuzat forțele de ordine venite să pună în aplicare mandatul de aducere. La un moment dat, bunicul adolescentei dispărute a amenințat că își dă foc, dar a fost oprit de polițiști.

Surse medicale spun că Stelian Iordache, bunicul Luizei Melencu, a fost internat și are probleme din cauza inhalării de vapori de benzină, are valori mari de tensiune arterială și dureri anginoase (la nivelul pieptului). De asemenea, Monica Melencu, mama Luizei, a fost internată cu dureri anginoase și trebuie ținută sub supraveghere medicală până sâmbătă dimineață.

Poliția face pasul înapoi

În urma spitalizării celor doi, polițiștii și jandarmii au abandonat operațiunea. 

"Referitor la punerea în aplicare a mandatului de aducere pe numele doamnei Melencu vă comunicăm că, în urma concluziilor medicale preliminare, polițiștii din cadrul IPJ Dolj au intocmit un proces verbal în care s-a consemnat faptul că mandatul nu poate fi pus în executare conform articolului 266 al 3 CPP", se afirmă în comunicatul polițiștilor doljeni.

Cum a izbucnit scandalul

În jurul orei 16.00, aproximativ 10 jandarmi au apărut la casa din Dolj a familiei Melencu. Polițiști și procurori, de asemenea, au intrat pe proprietate pentru a o lua cu mandat de aducere pe Monica Melencu și a o aduce la București, pentru a i se preleva noi probe ADN, dar și pentru noi audieri.

Rudele adolescentei dispărute în aprilie au refuzat însă categoric. În urma discuțiilor, mamei Luizei Melencu i s-a făcut rău și s-a dus de câteva ori la ambulanță, pentru îngrijiri. Ulterior, medicii l-au preluat și pe bunicul Luizei Melencu, care, de asemenea, s-a simțit rău.

De ce a fost emis mandatul de aducere

Întreg scandalul își are originile zilele trecute, când DIICOT a cerut ajutorul FBI în ancheta crimelor de la Caracal. O analiză ADN va fi făcută astfel în Statele Unite, iar procurorii au cerut noi probe biologice de la familia Luizei Melencu.

Familia însă a refuzat să vină la București și a fost amendată cu 5 mii de lei. În urma amenzii, Secția 1 Penală a Tribunalului București a emis și mandatul de aducere, care a fost trimis pentru a fi pus în aplicare către IPJ Dolj și jandarmeria acestui județ.

- Acest articol a fost actualizat -

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Polițiștii și jandarmii fac pasul înapoi: mandatul de aducere a mamei Luizei Melencu nu poate fi pus în executare