Antena Meniu Search
x

Marea Britanie nu va introduce pașapoarte de vaccinare Covid-19. Vaccinările anuale Covid, foarte probabile

Marea Britanie nu va introduce pașapoarte pentru vaccinul COVID-19, dar oamenii vor putea să ceară dovezi de la medicul lor, dacă sunt necesare anumite acte pentru călătorie în alte țări, a declarat duminică ministrul pentru implementarea vaccinului, Nadhim Zahawi.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 07.02.2021, 14:25

Autoritățile din Marea Britanie nu vor introduce pașapoartele Covid, pentru cei care doresc să călătorească în străinătate - Profimedia

Pașaportul de vaccinare nu va fi adoptat de Marea Britanie

"Cu siguranță nu căutăm să introducem pașaportul de vaccinare ca parte a programului de implementare a vaccinului", a declarat Zahawi, citat de Reuters.

De asemenea, Marea Britanie spune că vaccinările anuale Covid-19 sunt foarte probabile, din cauza mutațiilor frecvente ale virusului.

Marea Britanie a furnizat deja aproape 11,5 milioane de prime doze de vaccinuri COVID-19 și este pe cale să îndeplinească obiectivul de a vaccina pe toți cei mai vulnerabili până la mijlocul lunii februarie.

Trei mutații de Covid, cele mai periculoase

Printre variantele de coronavirus în prezent cele mai preocupante pentru oamenii de știință și experții în sănătate publică sunt așa-numitele variante britanice, sud-africane și braziliene, care par să se răspândească mai rapid decât altele.

"Vedem foarte probabil vaccinarea anuală, în felul în care procedăm cu vaccinările împotriva gripei, unde ne uităm la ce variantă de virus se răspândește în întreaga lume”, a declarat Nadhim Zahawi pentru BBC.

Succesul lansării vaccinului în Marea Britanie stimulează dezbaterile cu privire la cât de curând guvernul poate ușura restricțiile mai mari de blocare, pe fondul planurilor de redeschidere a școlilor din Anglia în martie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Marea Britanie nu va introduce pașapoarte de vaccinare Covid-19. Vaccinările anuale Covid, foarte probabile