Antena Meniu Search
x

Video Marea relaxare, promisă pentru 1 iunie de premierul Cîţu, explicată de preşedintele Iohannis: "Să nu credem, din greșeală, că 1 iunie va fi data de relaxare totală. Nu va fi"

Preşedintele a tăiat astăzi aripile relaxării. În timp ce la Palatul Victoria se aşezau scaunele pentru prima şedinţă a Comitetului pentru revenirea la normalitate de la 1 iunie, Klaus Iohannis ne-a avertizat să nu ne facem iluzii.

de Redactia Observator

la 22.04.2021, 19:29

Vezi și

Nu vom scăpa de restricţii din iunie, ci treptat până la finalul verii. Şi asta numai în anumite condiţii. 

Marea relaxare, promisă pentru 1 iunie

Klaus Iohannis: "1 iunie e o dată pe care vă rog să nu o supraevaluați. Este data la care guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare. Să nu credem, din greșeală, că 1 iunie va fi data de relaxare totală. Nu va fi." 

Nu va fi totală, ci parţială.

Pe acelaşi subiect

Florin Cîţu: "Nu înseamnă că revenim cu totul la normalitate, dar înseamnă un pas important. Trebuie să avem 35% din populație vaccinată". Primele restricţii anulate vor fi închiderea magazinelor la ora 18 şi suspendarea activităţii sălilor de sport. 

Kent Orrgren: "S-au facut studii peste tot în Europa, inclusiv în România, şi au arătat că industria de fitness ţine cont de restricţii atât de strict, încât, în sălile de fitness, rata de infectare este foarte mică."

Alin Ienac, director sportiv: "Ştim că sportul face parte din educaţia şi sănătatea oricărei societăţi şi faptul că e restricţionat nu ştiu dacă contribuie la sănătatea acestei societăţi"

În iunie am putea merge şi la spectacole, testaţi sau vaccinaţi. 

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii: "În spaţii închise se va pune accent pe testare, pentru că testarea e cea mai sigură reţetă că nu eşti transmisibil. În exterior se va pune accent pe vaccinare"

În schimb, nu vom scăpa de restricţiile de circulaţie pe timp de noapte sau de mască. Singura excepţie ar putea fi pe plajă.

Andreea Filip: "În minivacanţa de Paşte şi 1 Mai, masca rămâne obligatorie, aşadar turiştii care vin la mare trebuie să respecte această regulă. Masca pe plajă ar putea fi eliminată de la 1 iunie."

Totul depinde însă de cum evoluează situaţia. 

Klaus Iohannis: "Dacă numărul de infectări scade foarte mult, dacă numărul de persoane grav bolnave scade foarte mult și în paralel numărul de vaccinați crește, atunci, cu siguranță, rând pe rând vom putea să renuțăm la anumite măsuri."

Semnele sunt bune. Este a cincea săptămână consecutivă în care numărul de infectări scade. În scenariul roşu mai sunt doar Bucureşti, Ilfov şi Cluj. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Marea relaxare, promisă pentru 1 iunie de premierul Cîţu, explicată de preşedintele Iohannis: "Să nu credem, din greșeală, că 1 iunie va fi data de relaxare totală. Nu va fi"