Antena Meniu Search
x

Video Premierul Florin Cîţu: "Reîntoarcerea României la normalitate începe cu 1 iunie. Este nevoie de o implicare a Bisericii în această campanie de vaccinare"

Premierul Florin Cîţu a susţinut o conferință de presă, în care a anunţat că România ar putea începe să revină la normalitate începând cu 1 iunie. De asemenea, el a cerut şi susţinerea Bisericii în campania de vaccinare.

de Redactia Observator

la 05.04.2021, 14:14

Vezi și

Cinci milioane de vaccinaţi Covid în România, în mai

Premierul Cîţu: "Sunt două luni foarte importante pentru noi. Aprilie şi Mai. Vom avea aproape 8,3 milioane de doze de vaccin care intra în Romania. La finalul lunii mai, ar înseamna în cel mai pesimist scenariu să avem aproape 5 milioane de persoane vaccinate, iar într-un scenariu mai optimist, 6,3 milioane de persoane vaccinate. Cinci milioane de persoane vaccinate este o cifra importanta pentru noi, pentru că reprezintă 35% din populaţia adultă care trebuie vaccinată şi este momentul important să vorbim despre revenirea economiei la sfârşitul lunii mai"

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Premierul a precizat că este nevoie de o implicare a Bisericii în această campanie de vaccinare, mai ales în mediul rural. "Este nevoie ca toţi românii din mediul rural să aibă acces la această informare şi să se vaccineze", a spus Cîţu.

Florin Cîţu: "Aşa cum arată lucrurile şi m-am asigurat că avem dozele necesare, vom avea dozele necesare pentru a vaccina 10 milioane de români la sfârşitul lunii iulie. Mergem mai repede decât ne-am programat, dar este important ca toată lumea să vrea să se vaccineze. Deci dacă mergem să ne vaccinăm, trebuie întâi să ne programăm pe platformă, vom putea să vorbim de 10 milioane de persoane vaccinate la sfârşitul lunii iulie, ceea ce clar arată că este vorba depre 70% din persoanele adulte şi putem vorbi despre o redeschidere a economiei aproape în totalitate. Aşa cum arată lucrurile acum, ele merg în direcţia corectă"

Premierul a precizat că în aprilie, România va putea să vaccineze o sută de mii de persoane pe zi şi că singura soluţie pentru depăşirea crizei este vaccinarea.

Situaţia epidemiologică din România

Florin Cîţu: "Lucrurile s-au stabilizat. Am luat nişte măsuri acum o săptămână şi aţi văzut că se poate să sărbătoreşti Paştele şi în această perioadă. Am avut două exemple deja de două culte care au reuşit să facă acest lucru, sunt sigur că va fi şi cazul în perioada următoare. Aceste măsuri le-am luat după ce am discutat cu mai mulţi factori de decizie şi se vede că avem deja rezultate. Mă uit la evoluţia zilnică a cazurilor şi avem un platou care se menţine aproape de o săptămână. Mult mai important, aş vrea să vă arăt pe Bucureşti, unde avem o stabilizare, chiar o scădere în ultimele câteva zile. Foarte important Ilfovul, avem un platou, Timişoara scade, măsurile au avut efect şi în ceea ce priveşte incidenţa cumulată a cazurilor la mia de locuitori, Bucureştiul a atins un maxim acum câteva zile şi de atunci scade uşor. Vă cer în continuare să aveţi răbdare. Măsurile pe care le-am luat funcţionează, dau rezultate. Aşteptăm o îmbunătpţire, dar nu se poate îmbunătăţi situaţie fără ceeaa ce avem acum"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Premierul Florin Cîţu: "Reîntoarcerea României la normalitate începe cu 1 iunie. Este nevoie de o implicare a Bisericii în această campanie de vaccinare"