Antena Meniu Search
x

Video Marius, românul care vrea să plece în Ucraina să dea o mână de ajutor în zonele bombardate. De ce a luat această decizie

Apar primii români dispuşi să lupte pe frontul din Ucraina. Foşti militari cu experienţă sau tineri care n-au pus niciodată mâna pe armă răspund prezent la apelul preşedintelui Zelensky. Voluntarii români îşi riscă viaţa, pentru că, spun ei, nu pot sta indiferenţi când victimele bombardamentelor au nevoie de ajutor. În Europa, oamenii stau la cozi la ambasade, ca să se alăture armatei din Ucraina. 

de Redactia Observator

la 02.03.2022, 10:28

Vezi și

Volodimir Zelensky, preşedintele Ucrainei: Fac un apel la toată lumea care se poate întoarce în Ucraina să vină să apere Ucraina. Toţi prietenii Ucrainei care vor să se alăture defensivei, puteţi veni şi vă vom da arme. 

Zelensky a chemat la război pe oricine e dispus să lupte pentru Ucraina. Răspunsuri vin acum din toată lumea. Inclusiv din România.

Marius, voluntar: Putem da fiecare dintre noi, încerc să dau o mâna de ajutor. Să-i ajutăm cât se poate

Marius are 35 de ani şi e din Gherla. S-a hotărât să plece în Ucraina când a aflat despre apelul preşedintelui de la Kiev.

Pe acelaşi subiect

Marius, voluntar: Mulţi ani din viaţa mea au fost dedicaţi în apărare, în protecţie, securitate privată, gardă de corp. Cunoştinţe în prim ajutor care în momentul de faţă cred că sunt utile

Nu are experienţă militară. Nu va lupta în prima linie, ci vrea să dea o mână de ajutor în zonele bombardate, în misiunile de căutare şi salvare a victimelor.

Marius, voluntar: Foarte multe persoane, la ora actuală, cât şi copii, mame, bărbaţi au nevoie de ajutor şi ce pot oferi eu chiar dacă e puţin - salvarea, cât şi evacuarea persoanelor din Ucraina

E gândul care îl ajută să treacă peste frică.

Marius, voluntar: Încerc să nu mă gândesc la cuvântul teamă, încerc să nu implic cuvântul ăsta şi să mă duc şi mă gândesc că toate astea sunt pentru o faptă bună.

Voluntari din toată Europa aşteaptă să plece în Ucraina pentru a lupta împotriva ruşilor

Spre front se îndreaptă şi o parte dintre ucrainenii pe care războiul i-a prins în afara graniţelor. Era puţin după 10 dimineaţa când Andriy s-a urcat, de la Galaţi, în microbuzul care îl duce până la vamă. Imediat va păşi în Ucraina. Acasă. Ştie că îl aşteaptă o luptă pe viaţă şi pe moarte. Dar nu e prima pentru el.

Andriy: Am luptat în 2014, în Donbass, tot cu ruşii şi acum vreau să fac acelaşi lucru şi să îmi apăr ţara!

Are doar o parte din familie la adăpost. Soţia şi copilul de doar 10 ani au reuşit să fugă în Republica Moldova. Acasă, în Ismail, are părinţii. La doar 15 kilometri de România. Atât de aproape de linişte, dar în acelaşi timp prea departe.

Andriy: Părinţii mei sunt acasă, dar se ascund în subsol când e nevoie, până acum Ismail nu a fost atacat. Au fost bubuituri în apropierea Ismailului, în regiune.

Îndemnul la solidaritate a mobilizat voluntari din toată Europa, care au stat la cozi în faţa ambasadelor ca să se înroleze. Toţi, pregătiţi să-şi rişte viaţa pentru a salva Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Marius, românul care vrea să plece în Ucraina să dea o mână de ajutor în zonele bombardate. De ce a luat această decizie