Antena Meniu Search
x

Mărturia unui student la medicină, voluntar într-un spital COVID: ”Când se va termina voi fi mândru că am dat o mână de ajutor”

Un student în anul 6 la Medicină, care face voluntariat în secția de terapie intensivă a unui spital Covid din București, scrie, într-un mesaj preluat de pagina de Facebook RoVaccinare, că atunci când pandemia se va termina va fi mândru că a ajutat.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 13.12.2021, 23:07

Kassas Ali este student la medicină și voluntar într-un spital COVID
Mărturia unui student la medicină, voluntar într-un spital COVID: ”Când se va termina voi fi mândru că am dat o mână de ajutor” - Facebook/Ro Vaccinare

Kassas Ali este student în anul 6 la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” și de un an este voluntar în secția de terapie intensivă COVID-19 a Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală. 

„Un an a trecut de când am început programul de voluntariat în secția de terapie intensivă COVID-19 la INBI Matei Balș București. Un an în care am trăit tot felul de momente, de tristețe - atunci când intram pe secție și nu găseam un pacient și îmi spuneau colegii că a murit...; de bucurie - atunci când un pacient este mai bine și afli că va pleca acasă, moment în care toată oboseala pe care o simți dispare; de putere - atunci când ești mână în mână cu medicii, asistenții, infirmierii, cu scopul de a trece această pandemie cu cât mai puține pierderi, cu speranța de a salva un suflet, o mamă, un tată, un bunic, o bunică... Da, este o perioadă foarte grea care nu s-a terminat încă, dar sigur se va termina și atunci voi fi mândru că am fost alături de colegii mei și am dat o mână de ajutor în această pandemie...”, scrie Kassas Ali.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Bilanțul din ultimele 24 de ore arată că au fost înregistrate 494 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, dintre care 6 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Totodată, în ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 45 de decese, dintre care 8 anterioare intervalului de referință.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Mărturia unui student la medicină, voluntar într-un spital COVID: ”Când se va termina voi fi mândru că am dat o mână de ajutor”