Antena Meniu Search
x

Mărturia unei femei din trenul care circula între Timișoara și Reșita, după ce pasagerii au povestit că un glonţ a străpuns un vagon

Panică într-un tren de călători. Zeci de pasageri povestesc că un glonţ a străpuns unul dintre vagoanele trenului care circula aseară pe ruta Timişoara-Reşiţa. O femeie susţine că proiectilul a trecut razant pe lângă ea.

Vezi și

Panică într-un tren de călători. Zeci de pasageri povestesc că un glonţ a străpuns unul dintre vagoanele trenului care circula aseară pe ruta Timişoara-Reşiţa. O femeie susţine că proiectilul a trecut razant pe lângă ea.

Cel puţin 30 de oameni erau în vagonul atacat. Martorii au filmat momentele de panică. O tânără stă ghemuită la podea şi încearcă să-şi protejeze capul. La 112, călătorii reclamă un atac armat. 

Noi credem că e arma. Uitaţi, s-a tras prin geamul ăla şi s-a oprit dincoace. Exact prin faţa noastră. A trecut la 20, 30 de centimetri de capul mamei mele. Deci, gândiţi-vă cum era să o fi văzut acolo moartă, în faţa mea, mărturiseşte un pasager.

Pasagerii au văzut un proiectil care a străpuns vagonul, a spart un geam şi s-a oprit în placajul compartimentului. Oamenii spun că focul a fost tras imediat după ce trenul a plecat din staţia Colţan şi a traversat un cartier rău famat. 

Era un copil, era o fetiţă de 9 ani sau de 10 ani care a coborât cu două minute înainte, povesteşte un martor.

Cinci trenuri trec în fiecare zi prin zona în care a avut loc incidentul. Mecanicul garniturii spune că nu a prima oară când viţeile călătorilor sunt puse în pericol. Zona este cunoscută pentru răfuielile dintre clanurile de romi.

Costel Bute, mecanic: În zona asta Molniom-Câlnic e ceva obişnuit în ultimul timp, în ultimul an. Am avut destule incidente de geamuri sparte.

Un tată povesteşte că a fost de mai multe ori martorul atacurilor. Bărbatul îşi duce copilul la şcoală cu trenul.

Poliţiştii nu confirmă că atacatorii au folosit o armă şi fac cercetări pentru distrugere.

Adrian Jurjica, IPJ Caras Severin: Echipa operativă deplasată la faţa locului, din care a făcut parte şi un poliţist din cadrul Serviicului Arme, Exploziv şi substanţe peroculoase, nu a identificat proiectile sau fragmente de proiectil la faţa locului. 

Niciun călător nu a fost rănit în timpul incidentului. Trenul atacat aparţine unei firme private. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Mărturia unei femei din trenul care circula între Timișoara și Reșita, după ce pasagerii au povestit că un glonţ a străpuns un vagon