Antena Meniu Search
x

Video Mărturiile călătorilor, după ce o garnitură s-a blocat între staţiile Basarab şi Griviţa. Trenul defect a fost retras la depou

300 de oameni au fost nevoiţi să meargă sute de metri direct pe şinele de metrou, după ce o garnitură s-a blocat în subteran la cea mai aglomerată oră a dimineţii. Ar fi fost vorba de o defecţiune. Nimic nou, spun chiar angajaţii. Mai ales că e vorba de o garnitură din anii 80. Pe magistrala patru încă circulă 15 astfel de trenuri. 

de Redactia Observator

la 05.04.2022, 20:18

Vezi și

Alerta s-a dat puţin înainte de ora 8.00 dimineaţa, oră de vârf pentru circulaţia la metrou. Garnitura s-a blocat între staţiile Basarab şi Griviţa.

''A fost incendiu?

Nu.

A luat ceva foc?

Pe acelaşi subiect

S-au blocat frânele la metrou, doar atât. 

S-au blocat frânele?

Doar atât.''

Oficial, călătorilor nu le-a zis nimeni nimic. 

''Şi pe noi ne-a dat jos la Griviţa din metroul acela! Ne-a mutat în partea asta! Ne-a lăsat pe linia aceasta! 

V-a dat jos din metrou?

Da. Ne-a dat jos dintr-un metrou şi ne-a mutat în celălalt. 

V-a zis de ce?

Habar nu am! Chiar nu ne-a zis nimeni nimic!''

Paznicii de la metrou ar fi fost anunţaţi că este vorba despre un incendiu.

''Se blocase între staţii? Unii zic că a luat foc.

Da. S-au dus pompieri mulţi, vreo 30. 

Şi s-a anunţat ceva, că a luat foc sau...?

Nu se spune.

Păi, şi dumneavostră de unde ştiţi?

Mi-a spus un pompier.''

Aproximativ o oră a durat din momentul în care  trenul a rămas blocat în subteran şi până când cei aproape 300 de călători au fost evacuaţi. Şi medicii au fost prezenţi la faţa locului, dar nimeni nu a avut nevoie  de îngrijiri.

Daniel Vasile, ISU Bucuresti: Informaţia pe care am primit-o făcea referire la o defecţiune tehnică care a determinat blocarea garniturii pe tunel şi informaţiile care ne interesau foarte mult erau dacă este un incendiu sau dacă este o degajare de fum sau o problemă electrică.

Salvatorii care au intrat în subteran spun că nu au simţit miros de fum. De altfel, magistrala 4 e singura pe care încă mai circulă trenuri vechi, modelul IV A. 

Fost angajat Metrorex: Nici nu prea mai ai ce să aduci la performanţă, dar ne-am făcut treaba cu ele. Au dus din '79 până acum. Sunt făcute de noi, sunt făcute în România sunt de 43 de ani în funcţiune. 

Trenul defect a fost retras la depou

Nici culoare de evacuare nu sunt în zona în care s-a blocat garnitura, aşa că singura variantă a fost ca oamenii să iasă de acolo direct pe şinele de metrou.

Ion Rădoi, membru sindicat metrou: Ar fi foarte util, consider, ca în toate staţiile să existe asemenea pasaje de evacuare, în unele staţii există, în anumite porţiuni tocmai pentru a nu panica călătorii. 

Metrorex a precizat că trenul defect a fost retras la depou şi va fi verificat pentru a se stabili de ce s-a stricat. În acest moment, în circulaţie sunt 15 astfel de garnituri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Mărturiile călătorilor, după ce o garnitură s-a blocat între staţiile Basarab şi Griviţa. Trenul defect a fost retras la depou