Antena Meniu Search
x

MASACRU la Istanbul. Atacatorul din clubul Reina nu a fost încă găsit: "Sper că va fi capturat curând"

Autorul atentatului comis în noaptea de Anul Nou într-un club din Istanbul, atac soldat cu 39 de morți și 69 de răniți, este în continuare căutat de poliție. 

Autorul atentatului comis în noaptea de Anul Nou într-un club din Istanbul, atac soldat cu 39 de morți și 69 de răniți, este în continuare căutat de poliție. 

"Căutările pentru găsirea teroristului sunt în curs. Sper că va fi capturat curând", a indicat duminică ministrul turc de interne Süleyman Soylu.

Citeşte şi MASACRU într-un club din Istanbul, în noaptea de Revelion: Ultimul bilanţ al atacului armat este de 39 de morţi, dintre care 16 străini, şi 69 de răniţi (VIDEO)

Potrivit acestuia, primele elemente ale anchetei au indicat că atacatorul a ascuns sub haină arma pe care a utilizat-o pentru a comite carnagiul și ar fi părăsit locul atacului purtând haine diferite.

Pe acelaşi subiect

Atacul comis în clubul de noapte din Istanbul, în timpul celebrării trecerii în noul an, a făcut 39 de morți, dintre care 16 străini, şi 69 de răniţi.

Un număr de 20 dintre cele 39 de victime au fost deja identificate și printre ele figurează 15 cetățeni străini și cinci turci, a precizat ministrul.

Citeşte şi MASACRU la Istanbul: Marocani, libanezi, libieni, saudiţi şi israelieni, printre persoanele ucise în atacul armat din clubul Reina

Ministrul Familiei de la Ankara, Fatma Betmul Sayan Kaya, a anunţat duminică după-amiază că printre persoanele decedate în atacul armat din clubul Reina se numără inclusiv cetăţeni arabi din Maroc, Libia, Liban şi Maroc.

De asemenea, o tânără israeliană şi-a pierdut viaţa.

Presa israeliană a scris că o tânără de 19 ani a decedat într-un spital turc în urma rănilor suferite în atacul armat din clubul Reina. Leann Zaher Nasser (19 ani) este originară din localitatea palestiniană Tira situată în Israel. De asemenea, aceasta petrecea trecerea dintre ani în clubul de noapte alături de alte trei prietene israeliene, dintre care una a fost împuşcată, iar o a doua a suferit un atac de panică.

Moartea tinerei israeliene a fost confirmată de ministerul de Externe de la Tel Aviv.

Belgia a anunțat că cel puțin un cetățean belgian ar fi fost ucis în atac și Parisul a anunțat de asemenea că trei francezi au fost răniți în atac.

Israelul a anunțat de asemenea că unul din cetățenii săi a fost rănit și un altul este dat dispărut în atacul de la Istanbul.

Atacatorul a deschis focul asupra oamenilor duminică la 01.15 (22.15 GMT sâmbătă) într-un club în care între 700 și 800 de persoane sărbătoreau trecerea în anul 2017. Numeroase persoane s-au aruncat în apele înghețate ale Bosforului pentru a se salva, menționează presa turcă.

Clubul Reina este situat la câteva sute de metri de locul unde aveau loc petrecerea de Anul Nou, pe malul Bosforului.a declanșat în august o ofensivă în nordul Siriei pentru a-i îndepărta pe jihadiști spre sud. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » MASACRU la Istanbul. Atacatorul din clubul Reina nu a fost încă găsit: "Sper că va fi capturat curând"