Antena Meniu Search
x

Video Mascații au descins în Sintești, după arderile masive care au intoxicat Capitala, nopțile trecute. Vinovații, căutați din poartă în poartă

Operațiune masivă a poliției, în localitatea ilfoveană Sintești, după ce mai mulți localnici au produs arderi masive ale deșeurilor, iar fumul gros a intoxicat Capitala în ultimele nopți. Circa 30 de polițiști și mascați au intervenit și îi caută pe suspecți din poartă în poartă. Oamenii s-au ascuns în case pentru a nu fi prinși.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 29.10.2021, 14:25

Vezi și

Sute de tone de deșeuri au fost descoperite în curțile localnicilor din Sintești și alte câteva zeci de tone erau depozitate pe străzi, transmite reporterul Observator Laurențiu Rădulescu. Intevenția mascaților vine după o altă operațiune, desfășurată în cursul zilei de joi. Comisarii de mediu au declarat, ieri, că mai mulţi membri ai comunităţii de romi de la Sinteşti au devenit agresivi şi nu au răspuns solicitării poliţiştilor de a se legitima. Reprezentanţii Poliţiei Popeşti Leordeni au fost solicitaţi pentru alte misiuni, iar în aceste condiţii comisarii Gărzii de Mediu Ilfov au părăsit zona. "Mi-a plesnit obrazul de ruşine cand am vazut foştii colegi din Garda de Mediu stand cu mâinile în buzunare, luaţi prin surprindere de zecile de focuri făcute in Sintesti pentru topirea cablurilor", a scris pe Facebook fostul şef al Gărzii de Mediu Octavian Berceanu.

Zile întregi de arderi ilegale la Sintești, la doar câțiva kilometri de Capitală

"Fer dă București! Îmi cer scuze fata de bucureșteni pentru că nu am putut sa fac ca locuitorii palatelor Victoriei si Cotroceniului sa înțeleagă ca respirăm toti același aer! Furnalele metropolei lucrează în draci, ca sa recupereze zilele "dă sărbători trăcute". Pe de altă parte plămânii noștri sunt obosiți de poluare, gata pregătiți pentru comorbiditate. Fumurile se ridica voioase lângă Bucuresti, se văd de pe Parlament și totusi, nimeni, dar absolut nimeni nu-și mișcă fundul puturos de politician până acolo. Am mers la Sintești nu numai cu Garda, Poliția și Jandarmeria, dar și cu toate televiziunile importante din Europa, și o perioadă am respirat aer normal. Nu e vina politicienilor ca sunt corupți și incompetenți, că promovează nulități și hoțti în instituțiile statului, e mai mult vina mea de cetățean", scria pe Facebook, pe 27 octombrie, fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu.

Patrule ale Gărzii de Mediu, Jandarmeriei şi Poliţiei încă din septembrie, în Sintești

Garda Naţională de Mediu anunțase, pe 22 septembrie, că se vor organiza patrule împreună cu Poliţia şi Jandarmeria, la periferia Capitalei şi în judeţul Ilfov, pentru combaterea arderilor de deşeuri. "Echipe de comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu din cadrul comisariatelor Bucureşti şi Ilfov, împreună cu efective ale Jandarmeriei şi Poliţiei, au patrulat, în noaptea de 22 spre 23 septembrie, până dimineaţa, în timpul unui control care a vizat combaterea incendierilor de deşeuri de la periferia Bucurestiului şi din judetul Ilfov, în special zona Sinteşti - Ilfov", anunța Garda Naţională de Mediu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Mascații au descins în Sintești, după arderile masive care au intoxicat Capitala, nopțile trecute. Vinovații, căutați din poartă în poartă