Antena Meniu Search
x

Mascaţii au intrat în casa unui patron de firmă de transport din Iaşi şi au găsit sacoşe pline cu bani

Mascaţii au intrat în casa unui patron de firmă de transport din Iaşi şi au găsit sacoşe pline cu bani. Bărbatul e cercetat pentru mai multe infracţiuni şi mai multe bunuri dintr-o firmă a sa au fost scoase la licitaţie de ANAF.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 11.11.2019, 08:33

Percheziţii cu mascaţii la Iaşi
Mascaţii au intrat în casa unui patron de firmă de transport din Iaşi şi au găsit sacoşe pline cu bani - BZI

Mascaţii au intrat în casa unui patron de firmă de transport din Iaşi şi au găsit sacoşe pline cu bani. Bărbatul e cercetat pentru mai multe infracţiuni şi mai multe bunuri dintr-o firmă a sa au fost scoase la licitaţie de ANAF.

Patronul unei firme de transport persoane a fost luat pe sus de către luptătorii de la SAS. Este cercetat într-un dosar de evaziune fiscală. "La data de 7 noiembrie au fost efectuate patru percheziții domiciliare la sediul și punctele de lucru ale unei societăți comerciale și la domiciliul administratorului. Perchezițiile au fost efectuate într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală. În urma perchezițiilor au fost ridicați bani și bunuri", spun reprezentanții IPJ Iaşi, citaţi de BZI.

Constantin Dinte, patronul firmei de transport Micedu, a fost vizitat pe data de 7 noiembrie de către polițiști și mascați, în cadrul unei acțiuni de percheziție. Aceștia au răscolit punctele de lucru ale lui Dinte și domiciliul din zona Galata. Asta în contextul în care pe numele afaceristului există un dosar pentru evaziune fiscală. Polițiștii au ridicat mai multe bunuri, dar și sume importante: 213.000 lei, 6.600 euro, 100 lire turcești. Banii ar rezulta din activități infracționale.

La percheziții au participat polițiști de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice (SICE), luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale (SAS), polițiști de la Serviciul Rutier. Deocamdată, Dinte este cercetat în stare de libertate

Constantin Dinte are probleme și cu Fiscul ieșean. Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Iași a organizat o licitație pentru valorificarea unor bunuri ce aparțin societății Riedler SRL, controlată de către Constantin Dinte. Nu este prima oară când se organizează procedura, după ce la primele nu s-au înregistrat ofertanți. Va fi scos la vânzare un microbuz, marca Wolkswagen, an fabricație 2007, 594.047 kilometri parcurși, cu un preț de pornire de 23.775 lei.

Lista este completată de un autobuz BMC, an fabricație 2005, cu un preț de pornire de 18.900 lei. Față de prima licitație, prețurile au fost diminuate cu 25 la sută. Cea mai importantă firmă din portofoliu este Farmacom Impex SRL. Anul trecut, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 1,9 milioane lei, profit de 45.925 lei, datorii de 5,8 milioane lei, cu un număr de 18 angajați. Apelat telefonic, Constantin Dinte nu a răspuns pentru a oferi un punct de vedere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Mascaţii au intrat în casa unui patron de firmă de transport din Iaşi şi au găsit sacoşe pline cu bani