Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Maşinile care te vor trage automat pe dreapta dacă ai băut sau eşti obosit. Sisteme obligatorii montate pe vehiculele construite după 1 iulie 2024

O veste pentru şoferi: sistemele inteligente de siguranţă vor fi montate obligatoriu pe toate maşinile fabricate după 1 iulie 2024. Acestea vă vor trage virtual de mânecă atunci când sunteţi obosiţi sau vreţi să vă urcaţi la volan după ce aţi consumat alcool.

de Ana Grigore

la 21.06.2024 , 17:39

Vorbim despre o serie de sisteme obligatorii pentru toate maşinile care vor fi fabricate în Uniunea Europeană după data de 1 iunie 2024. Toate maşinile de transport vor fi dotate cu o interfaţă conectată la un aparat etilotest. Mai exact, în cazul în care etilotestul indică faptul că şoferul a consumat alcool, motorul maşinii nu va putea fi pornit. Un alt sistem obligatoriu va fi cel care va detecta oboseala celui de la volan. Acesta există deja pentru unele modele de maşini.

Ce alte sisteme vor fi montate pe maşini

Dacă pleoapele şoferului sunt închise mai mult decât ar fi normal, atunci maşina va sesiza acest lucru prin camere de bord şi senzori, iar pe ecran va apărea o avertizare şi şoferul va fi sfătuit să ia o pauză. Cutia neagră a maşinii, similară celei de la avioane, sau limitatorul de viteză vor fi şi ele obligatorii.

Vezi și

Pentru oprirea de urgenţă va există, de asemenea, un sistem de avertizare obligatoriu. Alte sisteme obligatorii vor fi pentru mersul înapoi, pentru frânarea de urgenţă şi pentru păstrarea benzii.

Ana Grigore Like

Mereu am fost curioasă să aflu ce se întâmplă în jurul meu, să cunosc oameni și povești. Meseria aceasta mă caracterizează cel mai bine și cred că ea m-a ales pe mine înainte ca eu să o aleg pe ea.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Evenimente » Maşinile care te vor trage automat pe dreapta dacă ai băut sau eşti obosit. Sisteme obligatorii montate pe vehiculele construite după 1 iulie 2024