Antena Meniu Search
x

Video Măsura anunţată de ministrul de Finanţe după scandalul de corupţie de la Vama Bucureşti: "Astfel de incidente trebuie sancţionate dur"

Directorul Direcției Vamale București, Paul Petrof, un șef de birou din cadrul Autorității Vamale Române, și alți trei funcționari din cadrul celor două instituții, au fost reținuți DNA într-un dosar de corupție.

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 17.02.2024, 17:27

Vezi și

După acest scandal, Marcel Boloş spune că ministerul de Finanţe lucrează la un cod etic vamal, care va fi gata în luna martie.

"Pentru a evita tot ceea ce înseamnă incidente de integritate în activitatea de inspecţie fiscală şi vamală, în cadrul ministerului de Finanţe am dispus elaborarea unui cod de integritate al lucrătorului din vamă şi al inspectorului fiscal, astfel încât ceea ce înseamnă astfel de fapte, inclusiv acordarea de consultanţă, vor fi aspru sancţionate. E firesc să intervenim pentru ca această activitate să fie controlată mult mai bine şi să respectăm contribuabilii. Codul de integritate va fi finalizat undeva la sfârşitul lunii martie, el urmând să fie inspirat din alte modele europene.

Am învăţat că trebuie să fim mult mai duri şi să sancţionăm mai aspru prin Direcţia noastră de Integritate din cadrul ANAF şi mai ales să le prevenim. Astfel de activităţi şi incidente, dacă sunt depistate şi confirmate, atunci trebuie să ducă la sancţiunile cele mai dure. În momentul în care instanţa va da un verdict final (n.red. cazul Petrof), potrivit legii, se suspendă de drept din activitate şi urmează cursul firesc al cercetării judecătoreşti pe care o prevede legea", a declarat Marcel Boloş pentru Observator.

Şeful Vămii Bucureşti împreună cu subalternii săi ar fi luat mită în repetate rânduri sume importante de bani pentru a-i lăsa pe comercianţi să treacă cu marfă contrafăcută. Este vorba de spăgi între 600 şi 12.000 de euro, inclusiv în produse precum echipamente sportive. Mai mult, Paul Petrof şi un subalten al său ar fi cerut de la un om de afaceri 50.000 de euro ca să-l lase să treaca cu marfa contrafăcută fără a fi verificată de poliţişti.

Pe acelaşi subiect

Paul Petrof ar fi cerut 50.000 euro pentru un apartament

Procurorii precizează că, în aceeaşi perioadă, inculpatul Petrof Paul ar fi pretins de la un om de afaceri plata unui avans în sumă de 50.000 euro pentru achiziţia unui apartament şi alte foloase necuvenite, în schimbul “ajutorului" oferit acestuia din urmă în legătură cu obţinerea unor autorizaţii.

"La data de 14 februarie 2024, inculpaţii Cernat Alexandru, Teianu Nicolae-Ştefan, Vulcan Marian-Vladimir, Stamatescu Răzvan-Cosmin şi Petrof Paul urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile", a transmis DNA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Măsura anunţată de ministrul de Finanţe după scandalul de corupţie de la Vama Bucureşti: "Astfel de incidente trebuie sancţionate dur"