Antena Meniu Search
x

Devin funcţionale benzile pentru TIR-uri şi camioane din UE. Ciolacu: Transportatorii noştri vor avea prioritate în faţa celor din Ucraina. Vin bani şi pentru fermieri

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că devin funcţionale benzile dedicate vehiculelor înmatriculate în Uniunea Europeană, după ce joi a fost deschisă una în Vama Calafat, vineri urmează în Nădlac II şi Borş II, iar în curând va exista o asemenea bandă şi în Vama Giurgiu. Totodată, şeful Guvernului a mai transmis că peste 1,2 miliarde de lei vor ajunge la fermierii din sectorul vegetal şi zootehnic.

de Redactia Observator

la 16.02.2024, 12:20

Devin funcţionale benzile pentru TIR-uri şi camioane din UE. Ciolacu: Transportatorii noştri vor avea prioritate în faţa celor din Ucraina. Sunt bani şi pentru fermieri
Devin funcţionale benzile pentru TIR-uri şi camioane din UE. Ciolacu: Transportatorii noştri vor avea prioritate în faţa celor din Ucraina. Sunt bani şi pentru fermieri - Shutterstock

“Astăzi mai rezolvăm una dintre solicitările esenţiale ale transportatorilor. Devin funcţionale benzile dedicate vehiculelor înmatriculate în Uniunea Europeană. De ieri s-a deschis circulaţia pe o asemenea bandă în Vama Calafat, iar de astăzi la Nădlac II şi Borş II. Urmează şi Vama Giurgiu în curând, iar astfel transportatorii noştri vor avea prioritate în faţa transportatorilor din Ucraina sau Turcia”, a anunţat Marcel Ciolacu, vineri, în cadrul şedinţei de Guvern. 

De asemenea, premierul a mai declarat că va fi acordat un ajutor de peste 386 de milioane de lei pentru Complexul Energetic Oltenia. 

“Acordăm azi şi un ajutor de stat de peste 386 de milioane de lei Complexului Energetic Oltenia pentru achiziţia certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră în acest an”, a mai precizat Marcel Ciolacu.

1,2 miliarde de dolari pentru fermieri

Guvernul va aproba două hotărâri prin care peste 1,2 miliarde de lei vor ajunge la fermierii din sectorul vegetal şi zootehnic, a anunţat premierul Marcel Ciolacu, vineri, la începutul şedinţei Executivului.

”Aprobăm două hotărâri de guvern prin care peste 1,2 miliarde de lei vor ajunge la fermierii din sectorul vegetal şi zootehnic, în contul cererilor depuse în cursul anului trecut. Fondurile reprezintă ajutoarele naţionale tranzitorii finanţate din fonduri europene”, a afirmat Marcel Ciolacu.

El a precizat că de aceste sume vor beneficia peste 550.000 de fermieri din sectorul vegetal şi 200.000 de fermieri din cel zootehnic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri politice » Devin funcţionale benzile pentru TIR-uri şi camioane din UE. Ciolacu: Transportatorii noştri vor avea prioritate în faţa celor din Ucraina. Vin bani şi pentru fermieri