Antena Meniu Search
x

Maternitatea spitalului din Botoşani în care Alexandra şi-a găsit sfâşitul va fi renovată. Condiţiile improprii din vestiarele cadrelor medicale

Consiliul Judeţean Botoşani afirmă că Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati", acolo unde Alexandra şi-a găsit sfârşitul după ce a fost ignorată de medici timp de 7 ore, va fi reabilitată şi modernizată în cadrul unui proiect finanţat prin PNRR. CJ precizează că lucrările neeligibile în proiect sunt cele de reamenajare şi modernizare a etajelor IV şi V, precum şi a vestiarelor din zona de demisol, acestea fiind asumate de instituţie. Anunţul vine după apariţia unor imagini cu vestiarele cadrelor medicale, unde condiţiile sunt improprii, cu mobilier degradat, pereţi scorojiţi şi cu mucegai, transmite news.ro

de Redactia Observator

la 26.08.2023, 13:32

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Consiliul Judeţean Botoşani, clădirea Secţiei Exterioare de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Mavromati” Botoşani face obiectul unui proiect de reabilitare energetică, de reamenajare şi modernizare a etajelor IV şi V, a vestiarelor din zona de demisol şi desfiinţarea mansardei şi montarea de panouri fotovoltaice. Contractul de finanţare prin PNRR pentru acest proiect a fost semnat pe 19 decembrie 2022.

"În parteneriat, Consiliul Judeţean şi Spitalul «Mavromati» au depus pe PNRR proiectul de renovare şi modernizare a secţiilor din Maternitate. S-a obţinut finanţarea, s-a realizat deja Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie şi s-a trecut în etapa Proiectului Tehnic", a declarat Doina Federovici, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, citată în comunicat.

Prin proiect vor fi realizate şi patru staţii de reîncărcare finanţate prin PNRR

În urma realizării DALI, valoarea eligibilă a investiţiilor care vor fi făcute la Maternitatea Botoşani este de 4.769.951,69 euro, iar valoarea neeligibilă a lucrărilor, asumată de către Consiliul Judeţean Botoşani, este de 491.922,46 euro. Lucrările neeligibile sunt cele de reamenajare şi modernizare a etajelor IV şi V, precum şi a vestiarelor din zona de demisol. Prin proiect vor fi realizate şi patru staţii de reîncărcare finanţate prin PNRR şi una din fondurile Consiliului Judeţean Botoşani.

Pe acelaşi subiect

"Modernizarea sistemului sanitar botoşănean a fost mereu în prim-planul atenţiei Consiliului Judeţean Botoşani. An de an s-au făcut investiţii importante în modernizarea clădirilor Spitalului Judeţean, în dotarea cu echipamente de ultimă generaţie. Din păcate, comportamente individuale iresponsabile ale unor cadre medicale aruncă o umbră asupra acestor eforturi făcute în ultimii trei ani de Consiliului Judeţean Botoşani. Dacă parte umană ţine de fiecare individ în parte, de nivelul de empatie pe care fiecare dintre noi îl are, noi, ca administraţie, vom face tot ceea ce este omeneşte posibil pentru a dezvolta baza materială a spitalului, aşa cum am făcut-o şi în ultimii ani", a conchis Doina Federovici.

Filmul morţii Alexandrei. "Nu am aer!"

Procurorii au deschis dosar penal pentru ucidere. Alexandra, o mamă pe care o aşteptau trei copii acasă, a agonizat o noapte întreagă la spitalul din Botoşani. Avea dureri groaznice şi dădea mesaje disperate. La 5 dimineaţa, a implorat asistenta să cheme medicul de gardă. În zadar. După tragedie, cabinetul particular al medicului care era de gardă când a murit tânăra a fost vandalizat. Pe pereţi au fost scrise ultimele cuvinte ale tinerei: NU AM AER.

Familia Alexandrei aşteaptă să fie pedepsiţi vinovaţii. "E greu, greu. E ceva de neimaginat. V-am spus, eu încă sper că trăiesc un vis din care mă voi trezi vreodată. Dar văd că trec zilele şi visul e acelaşi", spune fratele Alexandrei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Maternitatea spitalului din Botoşani în care Alexandra şi-a găsit sfâşitul va fi renovată. Condiţiile improprii din vestiarele cadrelor medicale