Antena Meniu Search
x

Matteo Politi, declaraţii halucinante în faţa poliţiştilor. Falsul chirurg italian spune că a operat în teatre de operaţiuni

Matteo Politi, acuzat că a operat în mai multe clinici private fără avea studii de specialitate şi drept de liberă practică în România, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Italianul neagă acuzaţiile şi spune că a operat inclusiv în teatrele de operaţiuni.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 08.02.2019, 11:05

Matteo Politi, acuzat că a operat în mai multe clinici private din Bucureşti, fără avea studii de specialitate şi drept de liberă practică, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Italianul neagă acuzaţiile şi spune că a operat inclusiv în teatrele de operaţiuni.

Judecătorii de la Judecătoria sectorului 1 au decis, aseară, ca Matteo Politi să fie arestat preventiv 30 de zile, fiind acuzat de înşelăciune şi de exercitarea fără drept a unei profesii.

Potrivit unor surse din anchetă, în seara în care a fost reţinut Matteo Politi ar fi declarat în timpul audierilor că este cetăţean european şi că nu avea nevoie de niciun aviz de la Colegiul Medicilor din România pentru a profesa în ţara noastră.

Tot atunci, italianul le-ar fi spus poliţiştilor că a lucrat multă vreme în unităţile de primiri-urgenţe din Marea Britanie, fiind considerat un medic extrem de calificat.

În plus, Politi, alias doctorul Matthew Mode, ar fi mărturisit că a fi operat înclusiv în teatrele de operaţiuni, neprecizând dacă a fost vorba despre Irak sau Afganistan.

Matteo Politi, prins la Curtici

Matteo Politi a fost reţinut miercuri, la Curtici, într-un tren cu destinaţia Budapesta.

Falsul medic chirurg Matteo Politi, alias doctorul Matthew Mode, a fost arestat pentru 30 de zile

El a fost reţinut pentru 24 de ore, joi fiind audiat din nou şi prezentat judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Tot miercuri, avocatul său, fostul procuror DIICOT Ciprian Nastasiu, a susţinut că diploma de absolvent al Universităţii de Medicină din Priştina este atestată de Ministerul Educaţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Matteo Politi, declaraţii halucinante în faţa poliţiştilor. Falsul chirurg italian spune că a operat în teatre de operaţiuni