Antena Meniu Search
x

Medicii DSP, scuipați și înjurați în Vama Nădlac de români nevaccinați care se întorc în țară. Șeful DSP Arad: „Zilnic, pe fiecare tură”

Au fost zile de coșmar în vămile din vestul țării. Dar dincolo de românii nevoiți să aștepte ore întregi ca să intre în țară există și o altă realitate. Există coșmarul medicilor DSP care sunt nevoiți să înfrunte, din linia întâi cum s-ar spune, furia oamenilor care află că vor intra în carantină.

de Redactia Observator

la 20.12.2021, 18:37

Oameni așteptând controlul DSP în vama Nădlac
Oamenii sunt nemulțimiți de decizia de carantinare primită de la DSP - Hepta

Românii care s-au întors acasă pentru Sărbători au fost nevoiţi să aştepte ore întregi în vămile din vestul țării. Vorbim însă de cei care nu sunt vaccinaţi împotriva COVID-19, iar 80% dintre cei 25.000 de oameni care au ajuns în vama Nădlac 2 au fost în această situaţie. Unii au înțeles situația, mulți s-au revoltat în privința timpului de așteptare, dar au fost câțiva, nu puțini, care au dus nemulțumirea mai departe.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Arad (DSP), Horea Timiș, spune că medicii sunt de prea multe ori înjuraţi şi scuipaţi de cei care află că vor intra în carantină.

„Există un moment în punctul de triaj când se cer acele documente și se face decizia de carantinare, mulți dintre cetățenii noștri nu sunt de acord cu decizia și de multe ori se manifestă destul de ostil față de cadrele noastre medicale. Dar avem suportul jandarmilor, Poliției de Frontieră, și nu au fost situații care au scăpat de sub control. Dar există acea presiune asupra personalului DSP”, a declarat horea Timiș la Antena 3.

O altfel de normalitate

Pe acelaşi subiect

Întrebat dacă au fost multe cazuri în care medicii au fost scuipați și înjurați, șeful DSP Arad spune că a devenit deja o normalitate pentru ei.

Da, este zilnic, pe fiecare tură. Nu sunt lucruri izolate. Este o normalitate, să spun, deja. Dar face față, e momentul de vârf înainte de sărbători, trebuie să trecem împreună peste aceste aspecte și să aplicăm legislația în vigoare”, a declarat Horea Timiș, director DSP Arad.

Acesta mai spune că, de regulă, cei care reacționează sunt persoane nevaccinate care nu sunt de acord cu carantinarea. 

76% dintre persoanele care au intrat în țară luni, de la miezul nopții și până la ora 09.00, nu și-au completat formularul de localizare a pasagerilor (PLF), potrivit unor surse Observator. Formularul a devenit obligatoriu și în România din 20 decembrie și poate fi completat în cel mult 24 de ore de la sosirea în țară, de către orice persoană, indiferent de mijlocul de transport cu care călătorește.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Medicii DSP, scuipați și înjurați în Vama Nădlac de români nevaccinați care se întorc în țară. Șeful DSP Arad: „Zilnic, pe fiecare tură”