Antena Meniu Search
x

Medicul Beatrice Mahler avertizează că imunitatea de masă nu mai funcționează ca la gripa spaniolă din 1918

Managerul Institutului „Marius Nasta” din București. Dr. Beatrice Mahler atrage atenţia că teoria imunităţii de grup, care a funcţionat în timpul pandemiei de gripă spaniolă, nu este "o variantă care să ne aducă linişte" în prezent, "pentru că nu vorbim de un virus gripal, ci vorbim de un virus care are o structură care își modifică caracteristicile".

de Redactia Observator

la 09.08.2021, 09:54

Medicul Beatrice Mahler avertizează că imunitatea de masă nu mai funcționează ca la gripa spaniolă din 1918
Medicul Beatrice Mahler avertizează că imunitatea de masă nu mai funcționează ca la gripa spaniolă din 1918 - Inquam Photos / George Călin

„Acea liniște pe care ne-am creat-o uitându-ne la pandemia de acum 100 de ani, în care imunitatea de masă, cea în care știam că 70 la sută din persoane - fie că trec prin boală, fie că sunt vaccinate - este liniștitoare, în acest moment nu cred că este o variantă care să ne aducă liniște, pentru că nu vorbim de un virus gripal, ci vorbim de un virus care are o structură care își modifică caracteristicile, care are în acest moment nu doar capacitatea de a infecta mai ușor alte persoane, dar are și capacitatea de a-și masca receptorii, de a face un joc în interiorul organismului nostru atunci când intră, astfel încât să nu fie recunoscut de anticorpii pe care organismul i-a format, indiferent dacă am trecut prin boală sau am fost vaccinați. Prin urmare, lucrurile sunt puțin mai serioase dacă vorbim din punct de vedere al perspectivei medicale și al provocărilor pe care le aduce acest virus în acest moment pentru om”, a explicat dr. Beatrice Mahler, duminică seara, la Digi24.

Medicul Beatrice Mahler a declarat că este îngrijorată de faptul că România este pe un val ascendent al numărului de infectări cu COVID, că în ţările din jur numărul de cazuri creşte extrem de mult şi că ţări care au un procent mai mare decât România impun restricţii cum sunt purtarea măştii şi limitarea adunărilor.

“Mă îngrijorează faptul că suntem pe un val ascendent, pe un număr care creşte, un număr de cazuri care creşte de la o săptămâna la alta, mă îngrijorează faptul că în ţările din jurul României numărul de cazuri creşte extrem de mult şi intră treptat din zona galbenă în zona roşie, că ţări care au procent de vaccinare mai mare decât România impun restricţii ceea ce înseamnă mască purtată, limitarea adunărilor, adică restricţii pe care le cunoaştem şi la care din păcate probabil vom ajunge şi noi în această toamnă, ţinând cont de faptul că urmează cu certitudine foarte mare ca numărul de infectări să crească şi în România deoarece statistic vedem că lucrurile o iau în acea direcţie”, a explicat Beatrice Mahler. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Medicul Beatrice Mahler avertizează că imunitatea de masă nu mai funcționează ca la gripa spaniolă din 1918