Antena Meniu Search
x

Video Medicul Octavian Mazilu, arestat pentru şpagă, era cunoscut de colegi pentru "pretenţiile" sale: "Toată lumea ştia că opera doar pentru a primi bani"

Un fost director de spital, medic oncolog în Timişoara, a fost arestat. Bărbatul ar fi cerut bani de la bolnavii de cancer în schimbul unor operaţii şi intervenţii care sunt gratuite. După ce o pacientă a alertat autorităţile, medicul a fost filat şi a fost prins în flagrant, cu banii în plic. În două luni de monitorizare, medicul ar fi luat mită chiar în spital de la pacienţi de 20 de ori, sume cuprinse între 100 şi 2000 de lei. 

de Redactia Observator

la 02.06.2022, 08:55

Vezi și

Un medic aparent fără pată, chirurg oncolog, şef de secţie, profesor universitar, Octavian Mazilu ar fi dus o viaţă dublă. În spatele imaginii de medic onest se afla, în realitate, un doctor care cerea şpagă de la pacienţii săi, bolnavi de cancer. Marţi, bărbatul a fost ridicat de procurorii DNA chiar din cabinetul său de la Spitalul Municipal din Timişoara. 

Medicul a fost prins în flagrant în timp ce primea 300 de lei de la pacientă, internată ca să o opereze. În total însă, Octavian Mazilu a primit bani de la diferiţi pacienţi în ultimele două luni de 25 de ori. 

Medicul a ajuns să fie filat, după ce o pacientă i-a făcut reclamaţie

Mazilu a ajuns să fie filat de procurorii anticorupţie, după ce o pacientă i-a făcut reclamaţie. Culmea, medicul era preşedintele comisiei de etică şi deontologie de la fililala judeţeană a Colegiului Medicilor. 

Lazăr Fulger, preşedinte Colegiul Medicilor Timişoara: În mod sigur vom analiza situaţia, e clar în acest context că el nu mai poate fi preşedintele acestei comisii. Nu am avut niciun indiciu referitor la abateri de comportament. 

Un fost coleg spune însă că reputaţia îndoielnică a medicului era de notorietate. 

Fost coleg: Toată lumea ştia de pe secţie, toată lumea vorbea că o opera doar pentru a primi bani şi foloase şi aşa mai departe. O fostă asistentă şefă de pe secţie mi-a spus personal că i s-a cerut de acest profesor să le spună pacienţilor cum se vine la domn profesor. 

Doctorul Mazilu nici măcar nu s-ar fi ascuns de colegi

Fost coleg: Eram de gardă, m-a sunat şi mi-a spus că doreşte să merg până la dânsul în cabinet pentru că are ceva în halatul care era pe scaunul biroului său, să iau ce este în halatul respectiv şi să-i dau a doua zi dimineaţa. Era o sumă de bani.

Medicul ar fi creat un mediu de lucru atât de agresiv, încât mai mulţi medici şi asistente au preferat să-şi schimbe locul de muncă decât să mai închidă ochii. Pe atunci, Octavian Mazilu era managerul spitalului Municipal. 

Fost coleg: E foarte cunoscut faptul că intimida, certa, nu se putea colabora ce să mai. 

Potrivit ultimei declarații de avere, doctorul avea un venit lunar de 6000 de euro. 4500 de euro din sumă provenea doar din activitatea lui ca medic şi cadru didactiv universitar. Diferenţa era obţinută din dividende de la o firmă la care e acţionar. Chiar şi aşa, ar fi pretins sume de la 100 până la 2 mii de lei de la pacienţi. 

Fost coleg: Să ajungi să iei sume aşa de mici, să te uiţi la orice firimitură intră în patologie. 

Medicii din Timişoara, inclusiv spitalul unde lucra doctorul, se dezic de colegul lor.

Cristian Oancea: Aceste fapte aruncă o umbră peste tot ce înseamnă activitatea noastră medicală, peste medicii care trudesc zi şi noapte la patul pacienţilor.

Pe lângă funcţia de şef al secţiei de chirurgie oncologică şi cea de profesor la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara, doctorul în vârstă de 57 de ani a cochetat şi cu politica. Între 2016 şi 2020 a obţinut şi un mandat de consilier local în PSD. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Medicul Octavian Mazilu, arestat pentru şpagă, era cunoscut de colegi pentru "pretenţiile" sale: "Toată lumea ştia că opera doar pentru a primi bani"