Antena Meniu Search
x

Medicul Radu Țincu, avertisment dur: „Valul 5 va fi de amploare. Vom fi din nou unici în Europa"

Nu scăpăm de valul 5 şi va fi de mare amploare, este avertismentul făcut de medicul epidemiolog Radu Ţincu.

de Redactia Observator

la 13.11.2021, 22:50

Medicul Radu Țincu, avertisment dur: „Valul 5 va fi de amploare. Vom fi din nou unici în Europa"

„Trebuie să ne gândim la faptul că experţii internaţionali anunţă posibilitatea creşterii numărului de cazuri la începutul anului viitor, ceea ce, dacă va prinde România cu o populaţie neimunizată suficient, vom avea din nou un val de amploare, aşa cum a fost şi valul 4”, a declarat medicul la Antena 3.

Din nou unici în Europa

„Este evident că toate măsurile sanitare ce trebuiesc implentate odată ce sunt amânate şi temporizate, nu fac decât să dezorienteze populaţia. Rata de vaccinare a căzut semnificativ. Vom fi din nou unici în Europa. În acest moment, România a avut un val 4, cum nici o altă ţară nu l-a mai avut, cu peste 400 de morţi în fiecare zi şi cu peste 1.800 de pacienţi internaţi în Terapie Intensivă. Va trebui ca oamenii politici să ajungă la un consens şi să transmită către populaţie anumite decizii coerente care să îi motiveze pe aceştia să respecte măsurile sanitare.

Acest val 5 ţine de mai mulţi factori. În primul rând de gradul de imunizare al populaţiei, de procentul oamenilor care sunt imunizaţi şi de respectarea măsurilor sanitare. În momentul în care niciuna din cele două variante nu este aplicabilă, este evident că avem toate şansele ca acest scenariu să se întâmple. E nevoie ca populaţia să fie imunizată şi este nevoie ca cei care nu sunt imunizaţi, să existe un alt tip de control, care să arate că aceştia nu reprezintă un pericol de sănătate publică”, a mai spus dr. Radu Ţincu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Medicul Radu Țincu, avertisment dur: „Valul 5 va fi de amploare. Vom fi din nou unici în Europa"