Antena Meniu Search
x

Medicul şi asistentele de la maternitatea din Botoşani au fost suspendaţi după ce Alexandra a murit în chinuri sub ochii lor

Personalul medical aflat în tură la spitalul din Botoşani, în momentul în care Alexandra murit, a fost suspendat. Tânăra de 26 de ani era însărcinată în aproape 14 săptămâni şi avea acasă alţi trei copii. A murit sub privirile cadrelor medicale, după ce s-ar fi chinuit o noapte întreagă, cu dureri cumplite, pentru că în spital nu era un doctor care să se ocupe de ea. Sute de oameni au condus-o astăzi pe ultimul drum.

de Redactia Observator

la 21.08.2023, 13:54

Medicul şi asistentele de la maternitatea din Botoşani au fost suspendaţi după ce Alexandra a murit în chinuri sub ochii lor
Medicul şi asistentele de la maternitatea din Botoşani au fost suspendaţi după ce Alexandra a murit în chinuri sub ochii lor - Observator

Cadrele medicale de pe Secţia Obstetrică - Ginecologie 1 a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) ''Mavromati'', care erau de serviciu în noaptea de 17 spre 18 august, au fost suspendate din activitate, a anunţat, luni, managerul spitalului, Angel Călin.

Măsura a fost luată în urma unei anchete interne desfăşurate în cursul zilelor de vineri, sâmbătă şi duminică, având în vedere situaţia gravă generată de decesul pacientei care s-a produs la câteva ore după internare.

Medicul şi asistentele de pe Secţia de Obstetrică - Ginecologie, suspendaţi după moartea Alexandrei

"Activitatea noastră a fost îndreptată strict către Secţia Obstetrică - Ginecologie 1, care a avut rolul de primire a pacientei. Deci este suspendat medicul de gardă împreună cu aparatul medical care era pe tură atunci", a declarat, pentru Agerpres, Angel Călin.

Pe acelaşi subiect

Conducerea SJU a mai dispus contractarea unui serviciu de audit medical extern "care să evalueze cu celeritate activitatea şi procedurile medicale aplicate în cadrul Secţiei Exterioare Obstetrică - Ginecologie".

De asemenea, au fost sesizate Comisia de disciplină şi Consiliul etic al SJU "pentru elucidarea cazului". În acelaşi timp, toate înscrisurile medicale existente la nivelul secţiei respective au fost puse la dispoziţia procurorilor care anchetează acest caz.

Un raport cu privire la primele rezultate ale anchetei interne a fost transmis Ministerului Sănătăţii, dar şi Colegiului Medicilor şi Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.

Protest cu sute de persoane și altar de lumânări pentru Alexandra

Cazul tinerei mămici care a murit în maternitatea din Botoşani a scos în stradă sute de oameni. Revoltaţi de drama familiei Alexandrei, aceştia au cerut dreptate în faţa spitalului şi au adus cu ei candele şi flori. În aplauzele protestatarilor adunaţi în jurul altarului de lumânări din faţa maternităţii, zeci de maşini au claxonat minute în şir, în semn de solidaritate pentru familia tinerei. Tânăra va fi condusă luni pe ultimul drum. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Medicul şi asistentele de la maternitatea din Botoşani au fost suspendaţi după ce Alexandra a murit în chinuri sub ochii lor