Antena Meniu Search
x

Video "Nu poți să lași un om să moară ca un câine". Protest cu sute de persoane și altar de lumânări pentru Alexandra. Tânăra mămică va fi dusă azi pe ultimul drum

Cazul tinerei mămici care a murit într-o maternitate din Botoşani a scos în stradă sute de oameni. Revoltaţi de drama familiei Alexandrei, aceştia au cerut dreptate în faţa spitalului şi au adus cu ei candele şi flori. Şi tot în semn de solidaritate, claxoanele maşinilor au răsunat neîncetat minute în şir. Tânăra va fi condusă astăzi pe ultimul drum. 

de Redactia Observator

la 21.08.2023, 09:08

Vezi și

"Vrem dreptate, vrem dreptate!"

Asta au cerut, la unison - seara trecută, sute de oameni care s-au adunat în faţa maternităţii din Botoşani. Cu toţii cer să se facă dreptate după moartea Alexandrei, tânăra însărcinată, care a murit sub ochii medicilor. Mulți au mers acolo fără să o fi cunoscut-o, însă uniţi de modul revoltător în care femeia şi-a dat ultima suflare.

Protestatară: "Fata asta, părerea mea, că a murit cu zile. Ma gandesc că putea fi copilul meu, puteam fi eu, puteam fi oricare dintre noi şi trebuie făcut ceva, schimbat ceva."

Protestatară: "Nu poți să lași un om să moară ca un câine. Nu am cunoscut-o, dar suntem alături ca toţi cei de aici."

Pe acelaşi subiect

Protestatară: "Ceea ce s-a întâmplat e strigător la cer. Sunt trei copilaşi care au rămas. Strigă "mama", unde e mama? Mama nu mai este, nu mai au căldura de mamă."

Solidaritate după mortea Alexandrei

În aplauzele protestatarilor adunaţi în jurul altarului de lumânări din faţa maternităţii, zeci de maşini au claxonat minute în şir, în semn de solidaritate pentru familia tinerei.

Fratele Alexandrei: "Am rămas şocat, am rămas surprins câtă solidaritate, câtă lume conştientizează că ar fi putut fi în locul meu. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care sunt alături de mine."

Alexandra avea 26 de ani. Era însărcinată în aproape 14 săptămâni şi avea acasă alţi trei copii. A murit sub privirile cadrelor medicale, după ce s-ar fi chinuit o noapte întreagă, cu dureri cumplite, pentru că în spital nu era un doctor care să se ocupe de ea.

Fratele Alexandrei: "Aşa ceva e inadmisibili. Să poţi tu să salvezi o viaţă de om şi să stai în birou, să dormi şi să pasezi de la unul la altul, nu se poate aşa ceva. Nu pot să accept aşa ceva."

Reprezentanţii spitalului au demarat o anchetă şi vor să stabilească dacă au fost respectate procedurile medicale. Astăzi, Alexandra va fi condusă pe ultimul drum. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » "Nu poți să lași un om să moară ca un câine". Protest cu sute de persoane și altar de lumânări pentru Alexandra. Tânăra mămică va fi dusă azi pe ultimul drum