Antena Meniu Search
x

Video Medicul Sorin Păun riscă cel puțin 2 ani și 8 luni de închisoare, după ce a scos bisturiul dintr-o pacientă cu heptatita C și a atacat doi rezidenți

Acuzații grave planează asupra unui medic de la Spitalul de Urgență Floreasca. Profesorul universitar Sorin Păun este acuzat că, în urmă cu patru ani, și-a lovit intenționat colegii cu un instrument cu care intervenise la un pacient cu hepatită C. Astăzi, el a primit oficial calitatea de inculpat în dosarul deschis după plângerile depuse. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 15.03.2024, 14:15

Vezi și

"După patru ani avem în sfârșit o decizie a instanțelor. Pe numele medicului s-a început cercetarea pentru purtarea abuzivă. Este o infracțiune care include și infracțiunea de lovire și alte violențe, ceea ce înseamnă că medicul Sorin Păun riscă o condamnare de cel puțin 2 ani și 8 luni de închisoare. Incidentul de care vorbim a fost raportat în martie 2020, atunci când, în timpul unei operații, medicul a scos bisturiul cu care opera o pacientă de 86 de ani cu heptatita C, bisturiu cu care i-a atacat pe doi dintre rezidenți. În urma acestui episod rezidenții au ajuns la spital și au avut nevoie în medie de două zile de îngrijiri medicale. Nu ar fi fost singurul incident violent. Mai mulți rezidenți au semnalat că au fost agresați de medicul care îi coordona. Acesta este și motivul pentru care 16 rezidenți au transmis o scrisoare către conducerea spitalului, la vremea respectivă s-a format o comisie de disciplină, au fost analizate toate situațiile, s-au luat declarații, dar nu s-a întâmplat nimic. Medicul Sorin Păun profesează în continuare la Spitalul Floreasca. Rămâne de văzut ce se va întâmpla după începerea acestei urmăriri penale, cu siguranță vor urma audieri, însă rămâne de văzut dacă se vor lua și măsuri", a transmis reporterul Observator Cristina Filip.

Procurori: Sorin Păun "a adresat injurii şi expresii jignitoare medicilor din cadrul echipei operatorii"

"În fapt, s-a reţinut că, la data de 06.03.2020, aflându-se la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, în timp ce efectua o intervenţie chirurgicală asupra unei paciente, în calitate de medic chirurg la Secţia Chirurgie II din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, inculpatul a adresat injurii şi expresii jignitoare medicilor din cadrul echipei operatorii. Pe parcursul intervenţiei chirurgicale, inculpatul a înţepat cu electrocauterul scos din plaga pacientei un medic din echipa operatorie, provocându-i leziuni care au necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale", a transmis vineri Parchetul într-un comunicat de presă.

Întrucât pacienta era pozitivă pentru virusul VHC (hepatită tip C), medicul atacat a raportat evenimentul responsabilului de medicina muncii, fiind îndrumat către Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş pentru prescrierea unui tratament profilactic.

Pe acelaşi subiect

Incidentul șocant de la Spitalul Floreasca a fost anchetat de conducere, însă nu s-au luat măsuri

Incidentul s-a petrecut pe data de 6 martie 2020, fiind reclamat de opt medici, dintre care doi chirurgi şi şase rezidenţi, transmite Agerpres.

În timpul unei operaţii asupra unei paciente de 86 de ani, diagnosticată cu tumoră la colon şi care avea şi virusul hepatitei C, chirurgul Sorin Păun, şef de secţie la Spitalul Floreasca, şi-a atacat doi colegi "într-un acces de furie", respectiv pe medicii Ştefania Manolescu şi Gaspar Bogdan.

"Într-un moment de nervozitate dus până la extrem, dr. Păun a scos electrocauterul din pacient şi m-a lovit cu acesta peste mâna stângă, provocându-mi o rană sângerândă. În timpul actului operator, dr. Păun m-a lovit atât pe mine, cât şi pe dr. Gaspar de câteva ori şi cu pensa peste mâini", a scris medicul Ştefania Manolescu, rezidentă la chirurgie în anul VI, în plângerea pe care a înaintat-o conducerii spitalului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Medicul Sorin Păun riscă cel puțin 2 ani și 8 luni de închisoare, după ce a scos bisturiul dintr-o pacientă cu heptatita C și a atacat doi rezidenți