Antena Meniu Search
x

Mega-tunul imobiliar descoperit după incendiul devastator la blocul din Bucureşti

Un incendiu devastator a lăsat 54 de familii din Capitală pe drumuri. Un bloc din sectorul 5, construit ilegal şi fără autorizaţie de securitate la incendiu a ars aproape complet. 9 oameni au fost răniţi sau intoxicaţi cu fum. Printre ei, 2 pompieri care au intrat în flăcări să evacueze locatarii.

Un incendiu devastator a lăsat 54 de familii din Capitală pe drumuri. Un bloc din sectorul 5, construit ilegal şi fără autorizaţie de securitate la incendiu a ars aproape complet.

9 oameni au fost răniţi sau intoxicaţi cu fum. Printre ei, 2 pompieri care au intrat în flăcări să evacueze locatarii.

A fost o luptă uriaşă cu flăcările. Pompierii nu au putut să intre cu autospecialele pe aleile înguste din jurul blocului, de aproape un metru. Focul a distrus vieţile a zeci de oameni, care au rămas fără nimic, iar autorităţile locale au decis ca toţi locatarii să fie cazaţi provizoriu într-un cămin şi să îi ajute cu bani, mâncare, haine şi rechizite pentru copii.

Incendiul scoate la lumină un lanţ de ilegalităţi incredibile de pe piaţa imobiliară din Capitală.

În situatia celor 54 de familii ar putea fi sute de oameni. Potrivit unor surse, dezvoltatorul ar fi construit fara niciun fel de autorizatie cel putin 20 de blocuri in Bucuresti si judetul Ilfov.

Dosar penal de evaziune fiscală

În urmă cu 3 ani, în 2015, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au si deschis un dosar penal.

"Au fost identificate 15 persoane implicate care, în perioada 2008 - 2015, au înstrăinat aproximativ 500 de apartamente în mod ilicit, sumele de bani provenite din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală fiind reintroduse în circuitul legal, realizându-se totodată spălarea de bani, însumând aproximativ 2.500.000 de euro", se arată într-un comunicat emis de Poliţia Capitalei.

La vremea respectiva, dezvoltatorul Ilie Ioniţă a fost prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva, însă judecatorii l-au plasat sub control judiciar. Dosarul este aproape de trimiterea in judecata abia acum, în 2018.

Cum funcţiona înşelătoria imobiliară

Strategia din spatele acestui tun imobiliar ar fi fost foarte simplă, spun specialiştii. Oamenii pur şi simplu au dat bani pe promisiuni de vanzare-cumparare. Blocurile erau construite cu credit ipotecar, banii la bănci nu erau înapoiaţi, dar nici acte de proprietate pe apartamente nu erau oferite.

Dezvoltatorul promitea o sumă sub preţul pieţei pentru cumpărare, primea un avans consistent din suma respectiă, apoi promitea cumpărătorului că poate plăti în rate restul de bani, iar actul de proprietate va fi semnat la sfârşitul perioadei de achitare a sumei totale.

În final, zeci sau poate chiar sute de oameni s-au trezit executaţi de banci, care au procedat la recuperarea creditelor.

Un incendiu devastator a avut loc în Bucureşti, la un bloc din sectorul 5, iar 54 de familii au rămas fără agoniseala de-o viaţă. 

Dacă aveţi informaţii în legătură cu acest subiect, ne puteţi trimite un mesaj pe pagina de Facebook Observator sau ne puteţi contacta pe WhatsApp, la numărul 0784 67 67 67

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Mega-tunul imobiliar descoperit după incendiul devastator la blocul din Bucureşti