Antena Meniu Search
x

Foto Membrul CNA, Răsvan Popescu, şi-a lansat noul volum de carte, "În Torent". O poveste a timpului, la limita dintre fotografie şi scris

Lansare de carte de excepţie, la Timişoara. Scriitorul Răsvan Popescu, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, şi-a lansat cea mai nouă carte, volumul "În torent". Romanul său este o carte la limita dintre fotografie şi scris, construită pe raportul între cuvânt şi imagine, o poveste a timpului nostru

de Redactia Observator

la 13.10.2023, 09:17

Vezi și

"În torent" este o carte în care este expusă o poveste a timpului nostru. Eroii glisează între trecutul nostru colectiv, aşa cum îl ştim, angoasant, traumatic uneori, şi acest prezent incert în care încercăm să ne descurcăm cum putem. 

Răsvan Popescu, scriitor: Am vrut să proiectez o poveste într-un spaţiu la care eu ţin enorm, care este Delta şi mi-am imaginat o poveste filmată acolo pentru că este o poveste scrisă în imagini şi chiar am putea să o facem în aşa fel încât să fie ca o carte poştală despre noi. 

Cei care au avut ocazia să citească deja cartea susțin că este un volum care te face să nu iţi mai ridici ochii din ea, o carte care te captivează.

Robert Şerban, scriitor: Un amestec extraordinar de realitate în care topeşte propria viaţă, propria lume şi vorbim despre un om după ale cărui cărţi s-au făcut 7 filme şi nu orice regizor. Vorbim de mari regizori de la Lucian Pintilie, la Radu Gabrea. Un om care a intrat în preajma marilor actori, Răzvan Vasilescu, Victor Rebenciuc, Marcel Iureş şi aşa mai departe.

Ultima carte a autorului, "În Torent" a obținut Premiul anului 2022. Răsvan Popescu este jurnalist, scenarist de film, scriitor român și președinte al CNA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Membrul CNA, Răsvan Popescu, şi-a lansat noul volum de carte, "În Torent". O poveste a timpului, la limita dintre fotografie şi scris