Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Mesaj de adio al lui Donald Trump: "Ce am făcut a fost uimitor după orice standard"

Air Force One, la bordul căruia se află președintele Donald Trump și prima doamnă Melania Trump, a decolat de la baza Andrews, cu direcţia Florida. Trump a refuzat să participe la ceremonia de inaugurare a lui Joe Biden, preşedintele ales al SUA.

de Cristian Ionescu

la 20.01.2021 , 16:46

Air Force One a decolat pe melodia "My Way", a lui Frank Sinatra

Avionul prezidenţial a decolat în timp ce "My Way", cântecul interpretat de Frank Sinatra, se auzea în difuzoare. Este pentru prima oară de 150 de ani când un preşedinte în exerciţiu încalcă tradiţia şi nu asistă la învestirea succesorului său.

Potrivit presei americane, asistenții lui Trump pregătiseră un discurs pentru președinte, care includea anumite referințe la noua administrație și includea un limbaj mai grațios despre o tranziție pașnică.

Vezi și

Dar Trump a renunțat la discurs, iar teleprompterele au fost scoase de pe scenă, înainte de a ajunge la Baza Andrews.

Trump nu a rostit numele lui Joe Biden

Într-un mesaj de adio, transmis de la baza Andrews, primit cu urale din partea susținătorilor, Trump a spus că oamenii nu au nici cea mai mică idee cât de mult a muncit familia lui în cei patru ani de mandat.

"Ceea ce am făcut a fost uimitor după orice standard", a spus el, înainte de a arăta modificările pe care le-a făcut armatei SUA.

"Sunteţi uimitori" le-a spus el susţinătorilor, care îl aplaudau cu frenezie.

Președintele a reflectat şi asupra pandemiei de coronavirus, care i-a dominat ultimele nouă luni de președinție. "Am făcut ceva care este un miracol medical și acesta este vaccinul", spune el.

El spune că virusul este un "lucru oribil" și îl numește încă o dată "virusul Chinei", dar trimite "o mare dragoste" familiilor care au suferit foarte mult.

Încheindu-și discursul, președintele Donald Trump spune că a fost "cea mai mare onoare" să fie președinte. Adresându-se susținătorilor, el spune că va lupta mereu pentru ei”.

De asemenea, el dorește noii administrații "mare succes" pe viitor, dar nu a adresat niciun cuvânt către Joe Biden sau Kamala Harris.

Cristian Ionescu Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Mesaj de adio al lui Donald Trump: "Ce am făcut a fost uimitor după orice standard"