Antena Meniu Search
x
LIVE

Mesaj fals de alertă radioactivă în mai multe regiuni din ţară. IGSU spune că e un fake news şi nu a emis o astfel de avertizare

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a precizat că circulă, în mod fals, un mesaj pe WhatsApp referitor la măsurile de autoprotecţie pentru populaţie în cazul contaminării radioactive a mai multor regiuni din ţară.

De Redactia Observator la 27.05.2023, 20:24

"Mesajul de mai jos NU APARŢINE IGSU! Având în vedere sesizările primite din partea cetăţenilor cu privire la un mesaj care circulă prin intermediul aplicaţiei WhatsApp referitor la măsurile de autoprotecţie pentru populaţie în cazul contaminării radioactive a mai multor regiuni din ţară, facem precizarea că IGSU se delimitează clar de aceste informaţii care se înscriu în spectrul datelor de tip FAKE NEWS!”, arată o postare de sâmbătă, pe pagina de Facebook a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Conform sursei citate, adresa de contact a IGSU nu este cea menţionată în textul mesajului. Pentru a combate dezinformarea, IGSU face apel către cetăţeni să se informeze doar din surse oficiale şi să verifice datele şi informaţiile primite prin diferite canale de comunicare.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Mesaj fals de alertă radioactivă în mai multe regiuni din ţară. IGSU spune că e un fake news şi nu a emis o astfel de avertizare