Antena Meniu Search
x

Mesajul sfâşietor al unei profesoare pentru elevul ei care s-a aruncat de la etajul 10: 'Rămas bun, dragul meu elev'

O profesoară din Bistriţa-Năsăud a scris un mesaj sfâşietor pentru un fost elev care şi-a pus capăt zilelor în urmă cu o săptămână, aruncându-se de la etajul 10 al unui bloc.

Mesajul sfâşietor al unei profesoare pentru elevul ei care s-a aruncat de la etajul 10
Mesajul sfâşietor al unei profesoare pentru elevul ei care s-a aruncat de la etajul 10

O profesoară din Bistriţa-Năsăud a scris un mesaj sfâşietor pentru un fost elev care şi-a pus capăt zilelor în urmă cu o săptămână, aruncându-se de la etajul 10 al unui bloc.

Pe 1 mai, un tânăr în vârstă de 30 de ani s-a aruncat în gol de la etajul 10 al unui bloc din oraşul Bistriţa.

Vecinii au sunat la numărul unic de urgenţă 112, însă medicii sosiţi la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa.

În spatele gestului tânărului din Bistriţa stă o poveste dureroasă care a început în urmă cu patru ani, atunci când bistriţeanul a fost grav rănit într-un accident rutier.

Pe acelaşi subiect

Fost dirigintă a tânărului a postat un mesaj sfâşietor după aflarea veştii teribilei morţi a fostului său elev.

"Când auzi că un tânăr s-a zdrobit de asfalt, căzând de la etajul 10, inevitabil te gândești cu milă la el și la familia acestuia. Când afli mai apoi că, în urmă cu ceva timp, te-ai întâlnit zilnic, patru ani  la rând, cu acest tânăr, adolescent pe atunci, sentimentele devin și mai puternice și în ele se împletesc întrebările fără răspuns, neputința și revolta.  Toate acestea sunt greu de gestionat în clipa în care mergi să-ți iei rămas bun și te lovești de durerea fără margini a familiei și de întrebările retorice ale membrilor acesteia: 'Ce ne facem noi fără el?', 'Cum mai trecem prin locul în care a căzut?'.

Mi-amintesc ca prin vis, chipul băiatului blând, cu ochi albaștri, când a venit în prima lui zi la liceu. Îmi amintesc și bucuria din ochii lui, patru ani mai târziu când a obținut media 9,42 la examenul de bacalaureat. Dar, mai limpede ca orice, îmi amintesc cum, nu demult, la întâlnirea de 10 ani, a fost singurul care a venit cu brățara pe care am dat-o fiecăruia dintre elevii clasei a XII B (promoția 2006), la care am fost dirigintă, la terminarea liceului.  S-a așezat lângă mine la masă și mi-a spus că păstrează cu drag brățara care îi amintește de anii de liceu și de clasa din care a făcut parte.

Terminase o facultate de  informatică și își găsise un job bun la o firmă de profil.  Dar, în urmă cu patru ani, un accident grav de mașină i-a adus …începutul sfârșitului, răpindu-i visurile și sănătatea. Și-a revenit fizic, dar au început frământările și boala a avansat cu toate că s-a luptat, din răsputeri, să o țină sub control. Până în 1 mai 2018, când a abandonat lupta și … totul s-a sfârșit într-o clipă. Într-o țară în care simpla prezență la un psiholog poate să-ți aducă stigmatizarea, în loc să fii înțeles și ajutat de comunitate, ești judecat chiar și după ce treci în neființă, fără ca nimeni să știe povara pe care ai purtat-o în suflet.

Rămas bun, dragul meu elev,  sper ca acolo unde ai ajuns, să-ți fi găsit liniștea pe care ai căutat-o atât de mult!", a scris Cristina Rusu, prof. Colegiul Tehnic 'Infoel' Bistrița.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Mesajul sfâşietor al unei profesoare pentru elevul ei care s-a aruncat de la etajul 10: 'Rămas bun, dragul meu elev'