Video Mesajele celor care fac România mai bună, nu doar de Ziua Națională: ”Schimbarea începe cu noi, să fim curajoși, să ne iubim mai mult!”
Hai, România! În fiecare zi. Pentru că ziua noastră a tuturor nu e doar o dată în calendar. România e locul căruia îi spunem acasă tot restul anului. E mai mult decât un munte şi o mare, un oraş sau un sat. E ţara în care ne-am născut, în care copiii noştri cresc, în care visăm la o viaţă mai bună. E România mea şi a ta. Şi azi, şi mâine, şi în oricare altă zi.
Reporter Observator: ”Atunci când zici România mea la ce te gândeşti?”
”Acasă, familie, bunătate, puritate şi spiritul de a fi împreună!”/ ”La ţara în care m-am născut, în care am crescut şi în care voi muri”/ ”Ţara unde pot să fiu eu, unde toată lumea mă înţelege”/ ”România o găseşti în satele mici, în oamenii care îşi poartă portul popular în fiecare duminică la biserică”.
Muncesc, învaţă, se bucură sau suferă româneşte. În fiecare zi, cu gândul la o ţară aşa cum şi-ar dori-o pentru ei şi pentru copiii lor. De Ziua Naţională, spun ”Hai, România” şi se gândesc ce ar trebuie să schimbe în jurul lor.
”Eu îl văd ca un îndemn pentru generaţia nouă, să înveţe să se descurce şi să exceleze la ceva la noi în ţară”/ ”Să fim mai curajoşi cu noi, să ne iubim mai mult!” / ”Nu trebuie să aşteptăm mereu din exterior, cineva să vină să facă, să schimbe. Cred că schimbarea începe cu noi”/ ”Să nu mai aruncăm pe jos, să nu mai facem gunoaie”.
- Prima paradă de 1 Decembrie în pandemie. Un soldat rănit în Afganistan a trecut pe sub Arcul de Triumf în scaun...
- Retragerea cu torțe a soldaţilor de Ziua Naţională. Militarii au oferit un spectacol de lumini în Capitală
- Jandarmeria Cluj și-a cerut scuze după defilarea dezastruoasă de 1 Decembrie: "Astfel de momente sunt de neacceptat"
Alergăm în fiecare zi, facem alegeri, ne supunem sau ne revoltăm, stricăm şi reparăm. De multe ori, cu acelaşi gând: să construim o Românie mai bună.
”În primul rând, am rămas în România şi promovez ce îmi place mie, ce mi-e drag mie”/ ”Mă comport cu oamenii din jur cum aş vrea să se comporte ei cu mine”/ ”Eu sunt la medicină şi îmi propun să rămân aici, nu să plec în străinătate. Să rămân aici, să ajut ţara mea”/ ”Încerc să fac eu schimbarea”.
Când simţi româneşte, te îmbraci româneşte. În Maramureş, portul popular este uniformă obligatorie şi însufleţeşte fiecare uliţă. Aici, tradiţiile păstrate din generaţie în generaţie sunt cadoul localnicilor pentru o Românie mai bună.
Român: ”Trebuie să ne păstrăm tradiţiile, obiceiurile, pentru că asta ne reprezintă, cu asta trebuie să fim mândri noi ca şi români. Să fim buni, să fim primitori”.
Trecem graniţa dintre regiuni şi ajungem în Bucovina.
Românca: ”M-am întors în Suceava ca să fac un proiect social, un centru de educaţie nonformală. Mă gândesc la fiecare copil de lângă noi care, din păcate, de cele mai multe ori, nu are acces la România lui şi pe care noi, adulţii, putem să îi ajutăm să fie în România noastră”.
România înseamnă acasă şi pentru străinii care au ales să se mute aici. ”Eu am cumpărat casă în România. Eu vreau să mor aici!”
Strigăm cât putem de tare "Hai România!", în tribune, dar poate fi un îndemn pentru fiecare zi către fiecare colţ al lumii în care bate o inimă de român.
”Ar trebui să ne aducem toţi românii la noi acasă”.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰