Mesajul lui Klaus Iohannis pentru preşedintele american Joe Biden: "Împreună vom continua să dezvoltăm și să aprofundăm parteneriatul strategic"

De Cristian Ionescu.
Publicat: 20.01.2021, 19:30.
Actualizat: 20.01.2021, 19:45

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj de felicitare pentru preşedintele american Joe Biden şi pentru vicepreşedintele Kamala Harris.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a felicitat pe Joe Biden

Profimedia Images / Imagini de arhivă

Klaus Iohannis i-a felicitat pe Joe Biden şi Kamala Harris

Klaus Iohannis, preşedintele României: "Felicitări președintelui Joe Biden și vicepreședintelui Kamala Harris. Sunt convins că împreună vom continua să dezvoltăm și să aprofundăm parteneriatul strategic în beneficiul popoarelor noastre și să lucrăm în adevăratul spirit al valorilor transatlantice"

După ce a depus jurământul în funcție, Joe Biden a spus că Ziua Inaugurării a fost o sărbătoare a democrației și că voința oamenilor a fost auzită.

"Astăzi sărbătorim triumful, nu al unui candidat, ci al unei cauze - cauza democrației. Voința poporului a fost ascultată și voința poporului va fi ascultată. Am aflat din nou că democrația este prețioasă, democrația este fragilă. Și la această oră, prieteni, democrația a prevalat".

Kamala Harris a depus şi ea jurământul, devenind vicepreşedintele SUA. Ea a fost învestită de judecătoarea de la Curtea Supremă, Sonia Sotomayor.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.