Antena Meniu Search
x

Video Metoda prin care o reţea de proxenetism din Iaşi racola fete: Capii se căsătoreau cu ele, le obligau să se prostitueze în Anglia, apoi divorţau

A fost desfășurare de forțe, ieri, la Iaşi acolo unde au avut loc mai multe Percheziții domiciliare. Polițiști din România și din Marea Britanie au colaborat și au descins ieri pentru destructurarea unei rețele de trafic de persoane. Culmea, proxeneții veniseră în țară pentru o nuntă care trebuia să aibă loc în acest weekend între unul dintre liderii rețelei și una dintre victime.

de Redactia Observator

la 05.08.2023, 09:37

În 14 locații din județul Iaşi și mai multe locații din Marea Britanie mascații au descins ieri de la prima oră. Căutau mai multe persoane care se ocupă cu traficul de persoane și proxenetism. Majoritatea celor vizați veniseră în România pentru o nuntă a unuia dintre capii rețelei, doar că, de fapt, nunta era exact modul de operare prin care își găseau victimele. 

Clara Mihociu, reporter Observator: Surse din anchetă spun că traficanţii le ademeneau pe victime prin metoda loverboy. Le convingeau de faptul că au o relaţie amoroasă. Le cereau în căsătorie şi făceau chiar şi o nuntă, la scurt timp însă plecau cu ele în Regatul Unit unde le punea să se prostitueze. Divorţau de ele şi apoi repetau întreaga poveste cu alte victime.

Ar fi racolat 8 tinere în 9 ani

Anchetatorii bănuiesc că din 2014 și până în prezent au racolat în acest mod cel puțin 8 tinere. O dată ademenite le duceau în Regatul Unit unde, sub paravanul unei firme de escorte de lux, le obliga să se prostitueze.

Două autorisme de lux în valoare de aproape 150.000 de euro dar și 40.000 lire Cash au fost ridicate de anchetatori. 

14 persoane au fost duse la audieri. La Iaşi au fost prezenți și 4 anchetatori din Marea Britanie pentru această acțiune de amploare, în timp de doi polițiști români au asistat la perchezițiile din străinătate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Metoda prin care o reţea de proxenetism din Iaşi racola fete: Capii se căsătoreau cu ele, le obligau să se prostitueze în Anglia, apoi divorţau