Antena Meniu Search
x

Video "Mi l-a omorât! Ce băiat aveam!" Valeriu a murit la 28 de ani, după ce i s-a făcut o anestezie. Trebuia să facă o banală operație, dar nu a mai ajuns la bisturiu

Moarte suspectă la Spitalul din Vatra Dornei. Un tânăr cercetător de numai 28 de ani a murit pe masa de operaţie înaintea unei intervenţii chirurgicale banale, pentru o fractură la cot. A făcut stop cardiac înainte să fie atins de bisturiu. Mama acuză o eroare din partea anestezistului. Anchetele însă vor arăta ce s-a întâmplat în sala de operaţii.

de Angela Bertea

la 16.03.2023, 20:03

Vezi și

Mamă: Ce băiat aveam. Am rămas cu pozele.

În seara zilei de 9 martie, la un meci de fotbal cu prietenii, Valeriu a căzut şi şi-a fracturat cotul. Luni, a fost internat la spitalul din Vatra Dornei. Timp de două zile, a făcut analize preoperatorii şi preanestezice. Toate ar fi ieşit în regulă, susţin medicii. Iar miercuri dimineaţa, tânărul a intrat în sala de operaţii. Imediat după anestezia generală, inima lui s-a oprit.

A murit înainte de operație

Bogdan Negrea, prieten: Era, practic, o operaţie banală. Nimeni nu se aştepta la chestia asta.

Pe acelaşi subiect

Cristian Rusu, director medical: A apucat să fie intubat pacientul şi a intrat în stop cardiorespirator. S-au făcut manevre de resuscitare, a ieşit o dată din stop cardiorespirator, după care a intrat iar.

Timp de 70 de minute, medicii au încercat să-l readucă la viaţă, dar fără succes.

Reporter-Mihaela, mama lui Valeriu: Când aţi întrebat ce s-a întâmplat, ce vi s-a spus?

- Că avea probleme cu inima.

- Şi a avut vreodată, ştiţi?

- Sincer, nu.

- Cine v-a spus că ar fi avut?

- Anestezistul.

- Ce credeţi că s-a întâmplat?

- Mi l-a omorât!

Mihai Simu, medicul anestezist: Dacă mi-aş cunoaşte o vină, aş recunoaşte. Un caz imprevizibil, în 36 de ani n-am văzut aşa ceva. Inexplicabil. Anestezicul e un cocktail, sunt vreo cinci droguri implicate, inclusiv partea relaxantă. Administrăm aceleaşi droguri la persoane de 90 de ani şi nu reacţionează aşa. Noi am respectat protocolul ad litteram.

Valentin Stan, managerul spitalului: Aşteptăm rezultatul, finalizarea anchetei interne şi a necropsiei pentru a putea şti exact ce s-a întâmplat.

Fişa medicală a tânărului a ajuns acum la poliţie.

Sofica Feclistov, procuror Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei: S-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru infracţiunea de ucidere din culpă.

Profesorii şi colegii de la Facultatea de Geografie şi Geologie din Iaşi, unde Valeriu era doctorand, dar şi colegii din cadrul Centrului de Economie Montană "CE-MONT" - unde tânărul lucra ca cercetător - sunt înmărmuriţi.

Radu Rey, Centrul de Economie Montană "CE-MONT": Copilul acesta, la 28 de ani, era un exemplu. Un tânăr de viitor pentru această instituţie. S-a integrat excepţional, cu lucrări, în primul rând, şi cu abnegaţie foarte mare. A fost un băiat apsolut impecabil. Era mereu vesel.

Valeriu ducea o viaţă sănătoasă, făcea mult sport şi se ferea de vicii. Ancheta va stabili dacă medicamentele şi dozarea lor s-au administrat corect.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » "Mi l-a omorât! Ce băiat aveam!" Valeriu a murit la 28 de ani, după ce i s-a făcut o anestezie. Trebuia să facă o banală operație, dar nu a mai ajuns la bisturiu